24 / 12 / 2024

iskan mevzuatı

iskan mevzuatı

2510 sayılı İskan Kanunu, 21 Haziran 1934 tarihinde 2733 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 2510 sayılı İskan Kanunu 14 Haziran 1934 tarihinde kabul edilmişti. İşte kanun metni..

Genel iskan alınmazsa ne olur?

Genel iskan, inşası tamamlanan binaların imar mevzuatına uygunluğunu tescilleyen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, genel iskan alınmazsa ne olur?

Su yalıtımı mevzuatında hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlıkları devam eden mevzuat çalışmaları için aralarında BİTÜDER’in de yer aldığı sektörü temsil eden sivil toplum kuruluşları da kolları sıvadı.

İnşaat iskan nasıl alınır?

Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığını ve iskan belgesinin alınmak istendiğinin bildirilmesi gerekiyor. Peki, inşaat iskan nasıl alınır? İskan için neler gerekli?

Bina iskan belgesi nasıl alınır?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten iskan belgesi Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimi tarafından düzenleniyor. Peki, bina iskan belgesi nasıl alınır?

İskan almak zorunlu mudur?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. İskan belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. Peki, iskan almak zorunlu mudur?

Binaya iskan alınmazsa ne olur?

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için, yapı kullanma izni olarak da bilinen iskan izninin belediyeden alınması gerekiyor. Peki, binaya iskan alınmazsa ne olur? İşte yanıtı..

İskan almak mecburi mi?

Yapı inşaatı için öncelikle yapının bağlı olduğu belediyeye mimari proje ile birlikte iskan alınması gerekiyor. Peki, iskan almak mecburi mi? Müteahhitin iskanı alması mecburi mi?

Yeni Cumhurbaşkanlığı binasına iskan izni çıktı!

Söğütözü'nde Başbakanlık olarak yapımına başlanan, ardından Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilen bina için TOKİ tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan iskan ruhsatı başvurusu sonuçlandırıldı. Başvuruyu değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlı

Miras kalan tarla mevzuatı!

Miras kalan tarla mevzuatı kapsamında en son değişiklikler 15 Mayıs 2014 tarihinde yapıldı. Bu tarihte yapılan düzenlemelere göre, miras kalan tarlalarda mülkiyetin devri esasları nelerdir?

İskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar!

İskan dışındaki alanlarda, gerekli şartlara uyulmak kaydıyla bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabiliyor. İşte iskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar..

İskan almak kimin görevi?

İskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteriyor. Peki, iskanı kim alır? İskan almak kimin görevi?

Binada iskan yoksa ne olur?

Bir binaya iskan belgesi, yapının inşaat çalışmaları tamamlanıp; oturulacak düzeye getirildikten sonra, projeye uygun olarak yapıldığının tespiti halinde veriliyor. Peki, binada iskan yoksa ne olur?

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

iskan mevzuatı Haberi

iskan mevzuatı

2510 SAYILI İSKAN KANUNU!


Kanun no : 2510

Kabul Tarihi: 14/06/1934


MUKADDEME: İSKAN MINTAKALARI

Madde 1 - (Değişik madde: 18/06/1947 - 5098/1 md.)

Muhacir ve mültecilerle göçebelerin ve gezginci çingenelerin yurt içinde yerleştirilmeleri; Türk kültürüne bağlılık ve nüfus oturuş ve yayılışının düzeltilmesi amaciyle Bakanlar Kurulunca yapılacak programa uygun olarak İçişleri ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlıklarınca tertiplenir.


Madde 2 - (Mülga madde: 18/06/1947 - 5098/13 md.)


FASIL I: MUHACİRLERİN VE MÜLTECİLERİN KABULÜ


Madde 3 - (Değişik madde: 18/11/1935 - 2848/3 md.)


Türkiye‘de yerleşmek maksadile dışarıdan münferiden gelmek istiyen Türk soyundan meskün veya göçebe ferdler Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekilliğinin mütalaası alınmak şartile Dahiliye Vekilliğinin emrile ve müçtemian gelmek istiyen Türk soyundan meskün veya göçebe ferdler ve aşiretler ve Türk kültürüne bağlı meskün kimseler işbu kanunun hükümlerine göre Dahiliye...