30 / 04 / 2024

iskan politikası

iskan politikası

Ev satın alırken, yapılacak yatırımı riske atmamak için iskan, kat irtifakı, kat mülkiyeti gibi konulara bilmekte fayda var. Peki, iskan alma koşulları nelerdir?

Çin'de zorunlu iskan politikası uygulanıyor!

2 Milyon tibetli Çin yönetimi tarafından inşa edilen evlerde oturmaya zorlanıyor. Konutların inşa masrafı ağırlıklı olarak Tibetlilere mal ediliyor...

Atakule GYO bağış ve yardımlar politikasını yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, şirketin bağış ve yardımlar politikasına ilişkin metni Kamu Aydınlatma Platform'unda yayınladı. İşte yayınlanan o bağış ve yardımlar politikası metni...

1978 yılında Yıldız'da iskan dışı alana 13 katlı bina yapılacakmış!

1978 yılında Yıldız'da bilirkişi kararına karşın iskan dışı alana 13 katlı bina yapılmaya başlanmış. Belediyeye başvuran semt sakinleri kazımın durdurulmasını istemişler. Belediye kazımın yasal olmadığını saptasa da inşaat devam etmiş.

İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan, inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan nasıl alınır? İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan masrafı nasıl hesaplanır?

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır? İşte iskan bedelleri 2015..

İskan nasıl çıkarılır?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının yasal olarak kullanılabilmesi için belediyeden iskan izninin alınması gerekiyor. Peki, bir binaya iskan nasıl çıkarılır? İskan için yapılması gerekenler nelerdir?

İnşaata iskan almak için gerekenler!

Ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından iskan belgesi düzenleniyor. Peki, inşaata iskan almak için gerekenler nelerdir?

2015 yılında iskan harcı ne kadar?

Belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için belediyeden kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan nasıl alınır? 2015 yılında iskan harcı ne kadar?

Köyde iskan alınır mı?

Köy inşaat esaslarının yer aldığı Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, köyde iskan alınır mı? Köyde iskan nasıl alınır?

Köy iskan kanunu 2015!

2 Aralık 2007 tarihinde 26718 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde 10 Ocak 2015 tarihinde birtakım düzenlemeler yapıldı. İşte köy iskan kanunu 2015 hükümleri...

Müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten ve belediyenin imar birimi tarafından düzenlenen iskan belgesini almak müteahhitin sorumluluğunda oluyor. Peki, müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı...

Müteahhit kaçtı, iskan nasıl alınır?

Yapı kullanma izni alım sürecinde hak sahipleri kimi zaman müteahhit yüzünden problem yaşayabiliyor. Müteahhit, projesine uygun inşaat yapmadığı zaman ve borçlarını ödemediği zaman iskan verilmiyor. Peki, bu durumda iskan nasıl alınır?

Bahçelievler Belediyesi iskan muayene ücretini görüşüyor!

Bahçelievler Belediye Meclisi, 2015 yılının ilk günden toplantılarına dün başladı. Bahçelievler Belediyesi'nin 2015 yılı için iskan muayene ücretini de görüşeceği meclis toplantısı 9 Ocak Cuma gününe kadar sürecek. İşte görüşülen maddeler...

İskan harcı hesaplama 2015!

Bir inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığının bildirilmesi ve iskan belgesi talebinin yapılması gerekiyor. Peki, iskan harcı ne kadar? İşte iskan harcı hesaplama 2015 formülü..

iskan politikası Haberi

iskan politikası

İskan alma koşulları nelerdir?

İskan raporu;ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren ve Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen bir belge olarak karşımıza çıkıyor.


Genel iskanda müteahhit yapının iskanını alabilmek için belediyeye başvuru da bulunuyor. Başvurunun onaylanması için yapının yangın projesinin itfaiye müdürlüğü tarafından onaylanması gerekli oluyor. 


Bu onayı alabilmek için inşa aşamasında yangın merpeninin bulunması, söndürme tüplerinin eksiksiz olması gibi aşamaların yönetmeliğe uygun olması gerekiyor. Ayrıca müteahhit il savunma müdürlüğünden yapının sığınağının yönetmenliğe uygun olduğuna dair onay almak zorunda oluyor.


 Tüm bu yükümlülükler yerine getirildikten ve gerekli harçlar ödendikten sonra yapı belediyenin mimarları tarafından incelenerek projenin uygunluğu denetlenerek...