04 / 11 / 2024

İskan raporunu kim alır

İskan raporunu kim alır

Ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde iskan ruhsatı alınması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı alınmazsa ne olur?

Yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanma izni, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belediyenin ilgili birimleri tarafından düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Yapı kullanma iznini kim alır?

İskan raporunu kim alır?

İskan raporu binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir. İskan raporu için gerekli belgeler nelerdir? Peki, iskan raporunu kim alır?

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

İskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belge olan iskanı kim alır? İskan nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen maliklerin; yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti raporunu alması gerekiyor. Tespit, Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu, Peki, ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Zemin etüd raporunu kim onaylar?

Zemin ve temel etütlerinin, uygun ve standart bir metotla yapılabilmesi için zemin etüdü çalışmalarının yapılması ve zemin etüdü raporunun alınması gerekiyor. Peki, zemin etüd raporunu kim onaylar?

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

İskan raporunu kim alır?

İskan raporu binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir. İskan raporu için gerekli belgeler nelerdir? Peki, iskan raporunu kim alır?

İskan raporunu kim verir?

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporunu kim verir?

İskan ruhsatını kim alır?

İskan belgesi, söz konusu yapının tasdiklenen projesine uygun yapılması dahilinde veriliyor. Peki iskan ruhsatını kim alır, detayları...

Emlak Konut GYO 3 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak ile 31 Mart dönemine ait olan faaliyet raporunu yayınladı...

Emlak Konut Kazlıçeşme Mahallesi değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO Zeytinburnu'nda bulunan Kazlıçeşme Mahallesi 'ndeki 2 adet parselin değerleme raporunu açıkladı...

Emlak Konut GYO My town Ispartakule değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO, Mytown Ispartakule değerleme raporunu yayınladı...

Emlak Konut GYO Metropol İstanbul değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO, Ataşehir'de yer alan Metropol İstanbul projesinin değerleme raporunu yayınladı...

İskan raporunu kim alır Haberi

İskan raporunu kim alır

İskan ruhsatı alınmazsa ne olur?

İskan oturma izni anlamına geliyor. Yapının kullanım izni olup, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen bir belge olarak ifade ediliyor.


İskan ruhsatı almak için inşaat sahibinin ilgili belediyeye dilekçe ile başvuru yapması gerekiyor.  Başvuruyu alan Yapı Kullanma İzni teknik elemanları binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılıp yapılmadığını yerinde kontrol ederek belirleniyor. 


Ruhsatı alınmış ve  iki sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanmış olan yapıya iskan almak için ise inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Ancak belirtilen bu sürelerin aşılması halinde yeniden ruhsat alınması gerekiyor. 


İskan alınmazsa...

Son yıllarda iskanı alınmamış konutlar için ciddi yaptırımlar geliyor. Öncelikle İSKİ suyu şebeke tarifesinden değil şantiye tarifesinden sağlıyor bu da daha yüklü fatura demek. Elektrik de su...