03 / 05 / 2024

İskan ücreti

İskan ücreti

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

TOKİ Edirne Meriç başvuru ücreti 2015!

TOKİ Edirne Meriç'te yer alan 112 adet konut satışa çıkarılıyor. Projede yüzde 15 peşinatta kalan kısım 120 ay vadelendiriliyor. İşte TOKİ Edirne Meriç başvuru ücreti 2015...

TOKİ Edirne Lalapaşa başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Edirne Lalapaşa'da 9 bin 377 TL peşinatla ödeme yapabilmek mümkün. Projede yüzde 20 peşinatta, kalan bedel için 240 ay vade imkanı sağlanıyor. Peki TOKİ Edirne Lalapaşa başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Yalova Armutlu başvuru ücreti!

TOKİ Yalova Armutlu'da yüzde 20 peşinatta, kalan bedel 240 ay vadelendiriliyor. Projede satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından yürütülüyor. Peki TOKİ Yalova Armutlu başvuru ücreti ne kadar?

Bursa Keles 2. Etap TOKİ başvuru ücreti!

Bursa Keles 2. Etap TOKİ başvuru ücreti dairelerin büyüklüklerine göre değişiyor. Ödeme planı kapsamında 120 ay vade uygulanan projede 80 adet konut satışa çıkarılıyor.

Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Tapu tescil davası, tapuya kayıtlı olmayan taşınmazların tescil edilmesi için açılıyor. Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılabilen davada vekalet ücreti ödenir mi? Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

TOKİ Bursa Keles 2. Etap başvuru ücreti ne kadar?

Bursa Keles 2. Etap TOKİ Konutları fiyatları 95 bin 594 TL'den başlıyor. Projede 120 aya varan vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Bursa Keles 2. Etap başvuru ücreti ne kadar?

Bina ruhsat yenileme ücreti 2015!

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanması ve 5 sene içinde de bitirilmesi gerekiyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2015 ne kadar?

TOKİ Balıkesir Balya başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Balıkesir Balya 'da 2+1 olarak dizayn edilen daireler yer alıyor. Projede başvuru işlemlerini T.C. Ziraat Bankası A.Ş yürütüyor. Peki TOKİ Balıkesir Balya başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru ücreti ne kadar?

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi TOKİ Evleri fiyatları 181 bin 433 TL'den başlıyor. Projede 18 bin 143 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Manisa Demirci başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Manisa Demirci Evleri fiyatları 75 bin 754 TL'den başlıyor. Aylık 370 TL taksitle daire sahibi olunabilen projenin başvuru süreci devam ediyor. Peki TOKİ Manisa Demirci başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru ücreti 2015!

Kura yöntemiyle satışa çıkarılan TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi'nde daire fiyatları 181 bin 433 TL'den başlangıç gösteriyor. Peki TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru ücreti 2015 ne kadar?

TOKİ Sakarya Taraklı başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Sakarya Taraklı'da 75,11 metrekare ve 120,77 metrekare daire seçenekleri yer alıyor. Projede 366.41 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor. Peki TOKİ Sakarya Taraklı başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Sakarya Taraklı başvuru ücreti!

TOKİ Sakarya Taraklı'da yüzde 15 peşinatta, kalan bedel 120 ay vadelendiriliyor. Projede yer alan 43 adet konut açık satış usulüyle satılıyor. Peki TOKİ Sakarya Taraklı başvuru ücreti ne kadar?

İskan ücreti Haberi

İskan ücreti

İskan belgesi bir diğer ifadeyle yapı kullanım izin belgesidir. İskan belgesi, inşa edilen yapıların resmi olarak bittiğini gösteren, gerekli prosedürlere ve başlangıç aşamasında sunulan projeye uygunluğunu gösteren, güvenli olduğu onaylanan belgelerdir. 

İskanı olmayan yapıların tamamının kullanıma açık olmadığı gibi belli bir bölümünün de oturumuna izin verilmiyor. Yapının iskanının alınabilmesi için kısmen ya da tamamen tamamlandığında resmi olarak bildiriminin yapılması gerekiyor. 

İskan alabilmenin birinci şartı tasdiklenmiş projesine uygun şekilde yapının tamamlanmış olmasıdır. Projeye uygun olarak tamamlanan yapı müteahhit tarafından tüm sigorta borçları ödenmiş ve yapı denetim şirketi vasıtasıyla tüm hakkedişleri tamamlanmış şekilde ilgili belediyeye başvurularak alınabiliyor. 

Kanunda yer alan açıklamalara göre; iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde...