30 / 04 / 2024

iskan ücretini arsa sahibi mi ödemelidir

iskan ücretini arsa sahibi mi ödemelidir

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder?

Tapu devri; konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza ait kullanım hakkının eski sahibinden yeni sahibine resmi belgeler ile geçirilmesi anlamına geliyor. Peki, Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder? İşte tüm detaylar...

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

Reysaş GYO Esenyurt'taki deposunun iskan belgesini aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Esenyurt'taki 21 bin 536,25 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen 41 bin 865,06 metrekarelik lojistik deponun iskan belgesini aldı. 

Bina iskan harcı 2017!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra binanın kullanılabilmesi için iskan izninin alınmış olması gerekiyor. İşte bina iskan harcı 2017..

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

Yapı kullanma izin belgesi iskan mıdır?

Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra yapının resmi olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izni alınıyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi iskan mıdır? Bu izin nasıl alınır?

İskan harcı hesaplama 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen binanın ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edilip edilmediğinin tespiti Belediye İmar Birimi çalışanları tarafından yapılıyor. Peki, iskan harcı 2016 ne kadar? İşte iskan harcı hesaplama 2016 örneği..

İskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur?

Bir arsa üzerinde projesine uygun ve süresinde tamamlanan yapılara, belediye iskan belgesi veriyor. İskan alındıktan sonra tapu değişimi yapılabiliyor. Peki, iskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur?

İskan alındıktan sonra yapılması gerekenler!

Bir arsa üzerinde inşaat işleri tamamlanıp iskan izni alındıktan sonra yapılması gereken birkaç işlem daha bulunuyor. Peki, iskan alındıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Kat mülkiyetine nasıl geçilir?

İskan başvurusu nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra hemen oturuma başlanılamıyor. Yapının yasal olarak bittiğini göstermek için belediyeden iskan izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan başvurusu nasıl yapılır?

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi!

Bir arsa üzerindeki yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat iskan ruhsatı dilekçesi örneği..

İnşaat iskan ruhsatı nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanılabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat iskan ruhsatı nasıl alınır? İnşaat iskan ruhsatı nereden alınır? İşte iskan işlemleri..

Arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

Arsa tapusu, kat karşılığı inşaat yapan müteahhitlerin satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde inşaat tamamlanmadan satış yapılabiliyor. Peki, arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

iskan ücretini arsa sahibi mi ödemelidir Haberi

iskan ücretini arsa sahibi mi ödemelidir

Kat mülkiyetine geçin Kat irtifak tapusu ile daire aldım. Eksiklikleri olduğu için iskan alınamamış. Bu arada müteahhit ölmüş. Şimdi arsa sahibi aranızda 5.000 TL toplayın, iskan alalım, sonra paranızı geri öderim diyor. 

Ne dersiniz, böyle bir teklif kabul edilir mi? • C.S. 


Bir binada asıl amaç kat irtifak tapusu ile kullanmak değil kat mülkiyetine geçmektir. Kat mülkiyetine geçebilmenin şartı da iskan izni almaktır. Madem ki yeni bir daire aldınız tabii ki istenilen her şeyi ile doğru ve düzgün olmasıdır. Toplumumuzda büyük çoğunluk kat irtifak tapusu ile yetinmekte ve binasını kat irtifak tapusu ile kullanmaktadır. Yasa ilk çıktığında bunun müeyyidesi vardı ama sonra kaldınldı yani neredeyse kat irtifakı ile kullanım serbest hale getirildi. Böyle yanlış tutumlar nedeni ile toplum denetimsiz ve disiplinsiz...