30 / 07 / 2024

iskenderun limanı yenileme çalışmaları

iskenderun limanı yenileme çalışmaları

Ortadoğu’nun en önemli limanlarından biri olan Limakport İskenderun Limanı'nın gelişimini anlatmak, limanın Adana sanayisine sağlayacağı lojistik avantajları sunmak amacıyla AOSB Müdürlüğü Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi....

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Kefken Limanı'nın yenileme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Partili Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Antalya Liman Mahallesi'ne semt pazarı yapılıyor!

KONYAALTI Belediyesi, eskiyen çatısı nedeniyle tehlike oluşturan Liman Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Liman Mahallesi Kapalı Semt Pazarı yenileniyor!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, eskiyen çatısı nedeniyle tehlike oluşturan Liman Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda yenileme çalışmalarına başladı.

Şile Liman Yenileme Projesi'nde deplase çalışmaları başladı!

Şile Belediyesi, kültür merkezi, spor merkezi, Kumbaba Motel ve Modelleme Merkezi ile kent meydanı, Ağva sahil düzenleme ve liman yenileme projeleri gibi üç dev projeyi hayata geçiriyor.

Akabe Limanı ile İskenderun Limanı arası Ro-Ro hattı kurulacak!

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Ürdün arasında yapılması planlanan Ro-Ro seferleri için İskenderun Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Şile Kent Meydanı için yapılan yıkımlar tamamlandı!

Şile Kültür Merkezi, Şile Spor Merkezi, ve Tarihi Kumbaba Moteli Restorasyonunun ardından Şile Liman Yenileme ve rekreasyon projesi, Şile Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi ile Ağva Sahil Yenileme projeleri start aldı.

Şile Limanı 2016'da tamam!

İnşasına başlanan Şile Liman Yenileme ve rekreasyon projesinin 2016 yılının ikinci yarısında bitmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında Şile, önemli bir turizm destinasyonu daha kazanmış olacak.

Şile Liman Yenileme projesinde son durum ne?

Şile'ye yeni bir görünüm katacak olan liman mevkiini yaz, kış vatandaşların hizmetine sunacak bir merkez haline getirecek projede menderek direklerinin ve yüzey betonunun dökümüne başlandı.

Şile Liman Yenileme projesi 2016'da tamam!

Büyük mendirek, çekek alanı, küçük mendirek, liman çanağıyla ve dolgu alanıyla birlikte 120 bin metrekarelik alanı kapsayan Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon projesinde geçtiğimiz ay başlanan çalışmalar hızla devam ediyor.

Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi ne zaman tamamlanacak?

Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi kapsamında 100'er metrelik 6 adet iskele ile liman içi güçlendirilecek. Ayrıca misafir teknelerin de rahatlıkla barınabileceği 250 teknelik bir liman kullanımına sunulacak.

iskenderun limanı yenileme çalışmaları Haberi

iskenderun limanı yenileme çalışmaları


AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, AOSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile sanayicilerin de katıldığı bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkam Ebru Özdemir “Limak’ın yeni yatırımlarıyla Limakport İskenderun, şu an 550 metre uzunluğundaki rıhtımı, 15,5 metre su derinliği, 200 bin metrekarelik istifleme sahası, kara ve demiryolu bağlantısına sahip kapalı ambarları ve modern ekipmanları ile konteynır elleçlemeye hazır hale geldi." dedi.


LİMANIN KAPASİTESİ YILLIK 1.3 MİLYON TEU’YA ULAŞACAK

İskenderun Limanı’na 1.5 yılda 200 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Cem Aysel ise, “Hepinizin bildiği üzere 2011 Aralık ayında İskenderun limanını devraldık. Uluslarası gemilerin konteynır alanı için uygun olmadığından limanı baştan aşağı yeniledik.'' dedi. Cem Aysel, 3 adet...