02 / 05 / 2024

İspanyol Bluebay

İspanyol Bluebay

İspanyollar Bursa'ya yatırım yapıyor.İspanyol Bluebay firması Mart 2018 itibariyle 10 yıllığına Grand Swiss-bel Hotel Çelik Palas'ın işletmeciliğini devralmış...

İspanyollar Bursa'da otel aldı!

İspanyollar Bursa'ya yatırım yapıyor.İspanyol Bluebay firması Mart 2018 itibariyle 10 yıllığına Grand Swiss-bel Hotel Çelik Palas'ın işletmeciliğini devralmış...

İspanyol Ferrovial şirketi yatırımlarını durdurdu!

İspanyol Ferrovial şirketi İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkışına ilişkin belirsizlikler nedeniyle yatırım planlarının durdurulduğunu açıkladı.

Antonio Fernandez Rodriguez'den 210 milyon dolarlık miras!

Dünyaca ünlü bira markasının sahibi İspanyol Antonio Fernandez Rodriguez ölmeden hemen önce servetini köyündeki 80 kişiye bıraktı. Rodriguez'in ölümüyle 80 köylü 210 milyon dolar servetin sahibi oldu.

Kapadokya Treni için YİD modeli önerisi!

Türk, Japon ve İspanyol konsorsiyumu tarafından 800 milyon dolar bütçeli Ankara-Kırıkkale- Kırşehir-Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Treni (YHT) için 'Yap-işlet-devret' modeli (YİD) önerildi.

İspanyol Merdivenleri 11 ay sonra yeniden açılıyor!

Roma’daki tarihi ve turistik mekanları restore ettirip, açma geleneğine bugün bir yenisi daha eklendi. Roma'daki tarihi İspanyol Merdivenleri, yaklaşık 1 yıllık restorasyonun ardından bugün açılacak.

Roma Trinita dei Monti merdivenleri yeniden açıldı!

“Trinita dei Monti merdivenleri” olan kamuoyunda İspanyol Merdivenleri ismiyle bilinen tarihi basamaklardaki İtalyan mücevherat markası Bulgari’nin sponsorluğunda 11 aylık restorasyon çalışması sona erdi.

Cosentino, Türkiye’deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyanın en büyük kuvars taşı üreticilerinden Cosentino, Türkiye’deki yatırımlarını hızlandırıyor. Global alanda da 2019’a kadar 380 milyon euroluk yatırım planlayan İspanyol şirket, bu miktardan Türkiye’ye de önemli bir pay ayıracak.

İşte mimari ilüstratör Victor Enrich'in çizimleri!

İspanyol tasarımcı Victor Enrich sürekli büyüyen bir proje yaptı. Projede yer alan çizimler tasarımcının 7 yıllık iş gezilerinin sonucu. İşte imkansız şehir çizimleri...

Matt LeBlanc, Los Angeles’taki villasını 8.75 milyon dolara satıyor!

Oyuncu Matt LeBlanc, Los Angeles’ta yer alan villasını 8.75 milyon dolardan (yaklaşık 26 milyon TL) satışa çıkardı. ABD’li aktör, İspanyol tarzdaki evinde dört yatak odası ve dört banyo bulunuyor.

İspanyol Modeli Karayolu trafiği rahatlatacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, içinden çıkılmaz bir hal alan İstanbul trafiğine çözüm olarak yeniden karayolu yapmayı planlıyor. ŞPO Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Kargül, ‘İspanyol modeli’ olarak ifade edilen projeyi değerlendirdi.

Mobilyada çağdaş sanatçılar marangozlar!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında mobilya tasarımlarını değerlendirdi. Altaylı, en iyi tasarımların İspanyol ve İtalya'dan çıktığını söyledi.

John Cusack Malibu'daki villasını 13.5 milyon dolara satıyor!

Dünyaca ünlü oyuncu John Cusack Malibu'daki villasını satışa çıkardı. 3 yatak odası ve 3 banyo bulunan villa için 13.5 milyon dolar fiyat belirlendi. İspanyol mimarisiyle göz dolduran villa okyanusa sıfır konumda.

Carlos Slim, İspanyol FCC inşaat şirketini satın mı alıyor?

Geçen yılın en çok para kaybeden milyarderlerinden Meksikalı telekomünikasyon devi Carlos Slim, İspanyol inşaat şirketinin tamamına satın alma teklifi sunacağı haberi, İspanyol FCC şirketinin hissesini yüzde 14 yükseltti.

İspanyol Bluebay Haberi

İspanyol Bluebay


Şimdiki adı Grand Swiss-bel Hotel Çelik Palas olan bu otel Bursa'nın ilk otellerinden biri. 1935'te devlet tarafından kurulmuş. 2007'ye kadar Emekli Sandığı tarafından işletildi. Otelde Türkiye tarihine yön veren bütün liderler kalmış. Mustafa Kemal Atatürk, ismet İnönü, Adnan Menderes, Celal Bayar, Turgut Özal, Tansu Çiller ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Atatürk'ün zeybek oynarken ki meşhur fotoğraf, da burada çekilmiş. Otelde Atatürk Palas diye bir bölüm de var. Diğer liderlerin kaldıkları odalar da kendi adlarıyla korunuyor.

Para’daki yer alan habere göre; oteli, özelleştirme kapsamında 2010'da BursalI Kor Holding aldı. Mustafa, Süleyman ve Nurettin Kırcal kardeşlere ait olan otel 2015'te Swiss-bel'e kiralanmış.

Şimdi ise, İspanyol Bluebay firması Mart 2018 itibariyle 10 yıllığına otelin işletmeciliğini devralmış. Özetle, İspanyollar Bursa'ya yatırım...