03 / 05 / 2024

ısparta Davraz Dağı imar

ısparta Davraz Dağı imar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Davraz Dağı'nın 1/5000 ve 1/25000lik imarınlarını onayladı. Böylece Davraz ile ilgili yatırım engelleri ortadan kalktı.

Isparta Davraz'da imar planı tamamlandı!

Isparta'da, Toros Dağları'nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi'nde imar planı çalışmaları bitti. Kayak Merkezi'nde, turizmin 12 aya yayılması amaçlanıyor.

Isparta Davraz'da imar planı tamamlandı!

Isparta’da, Toros Dağları’nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi’nde imar planı çalışmaları tamamlandı.

Isparta'da konut satışları düştü!

2017 Nisan ayı Konut İstatistiklerine göre İsparta'da 387 konut satıldı.Isparta'da 2017 Mart ayında ise 536 konut satılmıştı.

Isparta otogarı yaşam ve kültür merkezi olacak!

İsparta Belediyesi'nin 6 Mart'ta ihale ettiği, Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesi yaklaşık 200 dönümlük bir alanda hayata geçiriliyor.

Isparta'ya 8 yeni köprü geliyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Isparta Belediyesi 105 Cadde üzerindeki Davraz İtfaiyesi önünde bulunan köprünün de inşaatını büyük bir hızla sürdürüyor.

Isparta Atabey'e toplu konut müjdesi!

Isparta'nın Atabey ilçesinde 250'ye yakın toplu konut yapılacak. Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy yaptığı açıklamada çalışmalarının sürdüğünü ve sadece Atabey değil, İsparta'ya hizmet edeceklerini söyledi.

Davraz Kayak Merkezi, Varlık Fonu'na devredildi!

Isparta'daki 37 bin metrekarelik Davraz Kayak Merkezi arsası ve kompleksleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Isparta Şehir Hastanesi önümüzdeki ay açılıyor!

2016 yılına ilişkin değerlendirmesinde sağlık yatırımlarına da değinen Vali Şehmus Günaydın, İsparta Şehir Hastanesi'nin önümüzdeki ay hizmete açılacağını kaydetti.

Isparta'da bir ayda 483 konut satıldı!

2016 Yılı Kasım Ayı Konut Satış istatistikleri Antalya, İsparta ve Burdur İli sonuçlarını TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel açıkladı.

Isparta'da 20 bin emekli TOKİ için bekliyor!

Türkiye Emekliler Derneği İsparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilere konut kazandırma noktasından çıktıkları TOKİ konut projesinde kayıtların devam ettiğini ve şuana kadar 20 bine yakın kayıt aldıklarını söyledi.

Isparta'daki enerji tesisi imar planına işlendi!

İsparta Belediyesinin çöp deponi alanındaki atıklardan enerji üretim tesisi kurulması için gerekli olan imar düzenlemesi İl Genel Meclisinde görüşüldü.

Davraz Kayak Merkezi'nin onaylanan imar planıyla yeni dönem!

Davraz Kayak Merkezi'nin yıllardır beklenen Turizm İmar planın onaylanması ile birlikte yeni bir dönemde başlıyor. İl Genel Meclis Başkanı Davraz’da günübirlik ziyaretçiler için cami, küçük kafteralar ve tuvaletlerin yapımına başlanacağını söyledi.

TOKİ Isparta'da ne zaman kampanya yapacak!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "18 ilimizde hiç konut sahibi olamamış emeklilerimiz için 14-31 Mart 2016 tarihlerinde, 3 bin 361 konut için ön talep toplanacak" dedi. Turan'ın açıkladığı şehirler arasında İsparta yine yok.

ısparta Davraz Dağı imar Haberi

ısparta Davraz Dağı imar

 Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen, yaz aylarında ise kamp merkezi olması için büyük çaba sarfedilen Davraz Dağ için önemli bir adım daha atıldı. Davraz Kayak Merkezine yatırım yapılması için en büyük engel olan imar planı tadilatlarına Kültür ve Turizm Bakanlığı onay verdi. Davraz'ın 1/5000 ve 1/ 25000'lik imar planlarının tadilatlarının onayı ile Kayak Merkebine yapılacak yatırımların önü açıldı. İmar planı tadilatının onayına kadar Davraz'a yatırım yapmak isteyenler beklemek zorundaydı.


Yetkililer, bundan sonra Davraz Kayak Merkezine özel sektör ve kamu yatırımlarının önü açıldı. Davraz'a özel sektörün otel yapma planının bulunduğu, bununla birlikte özellikle Davraz'ın "Gençlik Kamp Merkezi" ilan edilmesi için gerekli kamu yatırımlarının artık yapılabileceği belirtildi. Davraz Kayak Merkezine spor salonu, yüzme havuzu, yürüyüş ve koşu parkuru ile...