05 / 05 / 2024

ısparta Hızırbey Camisi kaç yıllık

ısparta Hızırbey Camisi kaç yıllık

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 1200'lü yıllarda yapılan Hızırbey Camisi, tarihi, ahşap işçiliği ve altından yol geçen, sur üzerindeki minaresiyle ilgi çekiyor.

Isparta'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

2013 yılında yasalaştıktan sonra Türkiye'nin dört bir yanında uygu lanan kentsel dönüşüm, her geçen yıl hız kazanmaya başladı.

KKTC Hala Sultan Camisi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

KKTC'de Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Hala Sultan Camisi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Cami'nin bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılayacağı belirtiliyor.

Isparta Eğirdir'deki Hızırbey Camisi tarihe meydan okuyor!

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 1200'lü yıllarda yapılan Hızırbey Camisi, tarihi, ahşap işçiliği ve altından yol geçen, sur üzerindeki minaresiyle ilgi çekiyor.

Hamamlıkızık Camisi açıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Hamamlıkızık Camisi törenle hizmete açıldı. Başkan Edebali, "Kızık kültürünü yaşatma projemiz içinde Hamamlıkızık önemli bir yere sahip" dedi.

TOKİ kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

TOKİ, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Başkan Turan, hedeflerinin 2023 yılına kadar 6.5 milyon konut dönüştürmek olduğunu açıkladı.

Eski binalarda kentsel dönüşüm hız kesti!

Eski binalarda yer döşemesi olarak kullanılan ‘marley’ler kentsel dönüşümün hızını frenledi. Asbestli içeriği nedeniyle insan sağlığına zararlı olan marleylerin söküm işinde 3-5 firma yetkilendirilince müteahhitler yıkım için sıraya girdi

Ekşioğlu Mert Yapı kentsel dönüşüm projelerine hız verdi!

Gerçekleştirdiği projeler ile 1000'e yakın ailenin ev sahibi olma mutluluğuna ortak olan Ekşioğlu Mert Yapı kentsel dönüşüm projelerine hız verdi. Şirket sektörün güçlü markalarından biri olarak gösteriliyor.

Konutta stok artış hızı yarı yarıya azaldı!

Konut stoku büyümeye devam ediyor. Bu yılın ilk dokuz ayında konut stoku 94 bin daha artmış durumda ama artışın hızı çok büyük ölçüde kesildi.

Adıyaman'da turizm projeleri hız kazandı!

Yeni sanayi yatırımlarının adresi olan Adıyaman, yükselişini sürdürmek için kalkınma projelerine hız verdi. Şehrin hedefinde turizm, tekstil ve tarım var.

Kocaeli'de ulaşım yatırımları hız kesmeyecek!

Kocaeli'nin en önemli ve büyük ilçelerinden Gebze’de hayata geçirilmeye başlanan yatırımları yerinde denetleyen ve bilgilendirme alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ulaşımda yatırımlarımızın hızı kesilmeyecek." dedi

İnşaat sektöründe yatırımlar ve satışlar hız kazanacak!

1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkması inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı. Sektörün önde gelen firmalarının ortak görüşü; istikrarın sürmesi sebebiyle yatırımlar ve satışlar hız kazanacak, ekonomi yeniden ayağa kalkacak.

Türkiye'nin mega projelere hız kesmeden devam edecek!

Türkiye’yi sıçratacak mega projeler, sandıktan çıkan istikrarla hız kazanacak. 100 milyar doları aşan mega projeler Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacak.

Mega projeler hız kazanacak!

Ulaştırmadan savunma sanayisine, enerjiden teknolojiye Türkiye'nin mega projeleri tek parti iktidarıyla hız kesmeden sürecek. Karar aşamasındakiler ise hayata geçirilecek. İşte projelerle ilgili AK Parti'nin vaatleri...

ısparta Hızırbey Camisi kaç yıllık Haberi

ısparta Hızırbey Camisi kaç yıllık

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan 800 yıllık Hızırbey Camisi, ahşap işçiliği ve sur üzerindeki minaresiyle tarihe meydan okuyor.


İlçe meydanında bulunan Dündarbey Medresesi'nin karşındaki Hızırbey Camisi'nin, Eğirdir'de hüküm süren Hamitoğulları Beyliği ya da Anadolu Selçuklu Devleti tarafından yaptırıldığı tahmin ediliyor. Caminin 1237 yılında inşa ettirildiği biliniyor.


Kündekari sanatının en iyi örneklerini barındırıyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tespitlerine göre, Antalya, Burdur ve Isparta'nın yer aldığı Batı Akdeniz'in en eski camisi Hızırbey, kündekari sanatının en iyi örneklerini barındırıyor.


Kubbesi olmayan, içeriden dışarıya doğru taşan dikdörtgen planlı Hızırbey, ahşap direkli ve tavanlı camiler grubunda bulunuyor.


Aynı anda 3 bin kişinin ibadet edebiliyor

Aynı anda 3 bin kişinin ibadet edebildiği cami, minaresiyle de farklı görünüyor. Minare, cami ve yanındaki medreseyi saran surların üzerinde yer alıyor. Minarenin altından yol geçmesi de görenlerin...