29 / 04 / 2024

Ispartakule metrosu

Ispartakule metrosu

Mahmutbey-Bahçeşehir (Ispartakule) Metro hattı için sondaj çalışmaları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin planlarına göre Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir Metrosu, 2019 yılı içinde hizmete açılacak...

Ispartakule metrosu bölgede konut fiyatlarını hareketlendirdi!

Bölgenin en çok talep gören konut projesi Bizim Evler 6’ya komşu olacak metronun çalışmaları, Ispartakule’de konut fiyatlarını şimdiden etkiledi...

Ispartakule metrosu kiralık ev ilanlarını artırdı!

Ispartakule sakinlerini heyecanlandıran metro projesi bölgedeki kiralık ev ilanlarının sayısını bir yılda yüzde 145 oranında artırdı. Metro projesi; toplam 12,5 kilometre mesafeyi 19 dakikaya kadar indirecek.

Seyrantepe Metrosu 13 Eylül'de açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile bir araya geldi. Başkan Topbaş, inşaatı devam eden Seyrantepe Metrosu’nun 13 Eylül’de taraftarların kullanımına açılacağını açıkladı.

Buca Metrosu'nun ihalesi yapıldı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere Metrosu'nun ardından Buca Metrosu için de ihale gerçekleştirdi. İhale sonuçlanır sonuçlanmaz yer teslimi yapılarak işlere başlanacak ve tüm işler 12 ayda tamamlanacak.

İzmir metrosu Bornova Meydan’a kadar uzatılacak!

Bornova Metrosu'nun Evka-3'ten Bornova Merkez'e getirilmesi için gerekli 1/1000'lik planları oy birliği ile onaylandı. Daha önce 1/5000'lik planlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce onaylandığı için planlama açısından süreç tamamlandı.

İzmir Metrosu'nda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi!

Günde 350 bin yolcu taşındığı İzmir Metrosu’nda kullanılacak 85 yeni vagonun dış ve iç tasarımını belirledi. Çin’de üretimi devam eden ve 192 milyon liraya mal olacak vagonların tasarımında metal ile ahşap uyumu öne çıktı.

İzmir Buca metrosu 11 Ağustos'ta ihaleye çıkacak!

Narlıdere metrosunun ardından Buca metrosu için de harekete geçen İzmir Büyüksehir Belediyesi, Üçyol-Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü-Buca Kooperatifi arasındaki hat için 11 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor.

Başakşehir-Kayaşehir metrosu geliyor!

Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosunun devamı niteliğinde olan ve 5.97 kilometre uzunluğuna sahip Başakşehir-Kayaşehir metrosu 4 duraktan geçerek Kayabaşı durağında son bulacak.

Fazlı Kılıç Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nu inceledi!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu inşa çalışmalarını yerinde inceledi. İstanbul’un ulaşım sorununa büyük ölçüde fayda sağlayacak metro hattı Kağıthane için büyük önem taşıyor.

İzmir Metrosu'ndan 1 milyar liralık tasarruf!

1 milyon liralık fikir Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı...

İzmir Metrosu 1 milyon liralık tasarruf sağladı!

Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı.

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden İstanbul Metrosu'nun açılışına davet!

2000 yılında inşası tamamlanan İstanbul Metrosu 16 Eylül 2000 tarihinde hizmete girecekmiş. Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla, 631 milyon dolar harcayarak gerçekleştirdiği proje ile İstanbullular metroya kavuşacakmış.

Dudullu Bostancı Metrosu için ilk adım atıldı!

“Her Yere Metro, Her Yerde Metro” sloganıyla İstanbul’u metro hatlarıyla donatın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dudullu – Bostancı Metrosu için ilk adımı atıyor. Dudullu – Bostancı Metrosu için 13 Ağustos'ta ihaleye çıkılıyor.

Dudullu Bostancı Metrosu 13 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

“Her Yere Metro, Her Yerde Metro” sloganıyla İstanbul’u metro hatlarıyla donatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dudullu – Bostancı Metrosu için ilk adımı atıyor.

Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu vatmansız çalışacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu için vatmansız çalışabilen tren setleri alınacak.

Ispartakule metrosu Haberi

Ispartakule metrosu


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 16 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen Avcılar Ispartakule-Bahçeşehir Bağlantı Yolu ile Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Yol ile Kavşak Düzenlemesi'nin temel atma töreninde, Ispartakule'ye metro müjdesi vermişti.


İstanbul Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü'nün inşaatı devam eden raylı sistemler listesinde yer alan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun sözleşmesi imzalandı, 2 Ocak 2014 tarihinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandı.


Mahmutbey-Bahçeşehir (Ispartakule) Metro hattı için sondaj çalışmaları bugün itibari ile başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin planlarına göre Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir Metrosu, 2019 yılında hizmete açılacak. Mahmutbey - Bahçeşehir arası yolculuk süresi bu metro ile 19 dakikaya düşecek. 


Mahmutbey-Bahçeşehir Metro durakları:


-Mahmutbey

-Mimar Sinan 

-Mehmet Akif 

-Halkalı/Atakent 

-Halkalı Toplu Konut 

-Tema

-Hastane

-Altınşehir

-Resneli

-Ispartakule 

-Bahçeşehir.











Ceren...