28 / 04 / 2024

israil arazi kamulaştırma

israil arazi kamulaştırma

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin Filistin'de bulunan arazi ve mülkilerin kamulaştırmasını kınadığını belirten açıklamada bulundu. 

Arazi toplulaştırma maliyetleri azaltıyor!

Arazi toplulaştırma projeleri ile kamulaştırma maliyetleri yüzde 90 oranında azalıyor. Arazi toplulaştırması ile parseller büyüyor, tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşıyor.

Beşiktaş Belediyesi kamulaştırma bedelini ödemediği için icralık oldu!

Beşiktaş Belediyesi, arazi kamulaştırma bedelini ödemediği gerekçesiyle icralık oldu. İcra memurları belediye binasında tespitlerde bulundu.

Nevşehir'de kamulaştırma bedellerinin ödenmesine başlanıyor!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, konut ve arazi hak sahiplerine kamulaştırma bedellerinin ödenmesine başlanıyor.

Kamulaştırma kararı Susurluk'taki arazi fiyatlarını artırdı!

İstanbul-İzmir otobanı için Resmi Gazete’de yayınlanan ’acele kamulaştırma’ kararı üzerine Balıkesir’in Susurluk ilçesinde arazi fiyatları tavan yaptı.

Tavşanlı - Simav karayolu kamulaştırma bedelleri ne zaman ödenecek?

Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Kütahya’nın Tavşanlı-Emet-Hisarcık-Simav ilçeleri arasında devam eden yol yapım çalışmalarında kamulaştırma bedellerinin arazi sahiplerine Eylül ayında ödeneceğini söyledi. İşte açıklama...

1992 yılında Vahdettin Köşkü'nün kamulaştırma bedeli 119 milyar 748 milyon lira!

1990 yılında Cumhurbaşkanı Özal'ın talimatıyla Konukevi olarak kullanılmak üzere 64 milyar liraya kamulaştırılan, 65 dönüm arazi içindeki Vahdettin Köşkü'nün kamulaştırma bedeli 1992 yılında, mahkeme tarafından 119 milyar 748 milyona yükseltilmiş.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2014'te 147 milyon liralık kamulaştırma yaptı!

Çoğu zaman "arazi satın almak" zorunda kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 147 milyon liralık kamulaştırma yaptı. Başkan Kocaoğlu döneminde ödenen toplam kamulaştırma bedeli ise 1.1 milyar liraya ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son 11 yıldaki kamulaştırma çalışmaları!

Çoğu zaman “arazi satın almak” zorunda kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 147 milyon liralık kamulaştırma yaptı. Başkan Kocaoğlu döneminde ödenen toplam kamulaştırma bedeli ise 1.1 milyar liraya ulaştı.

Beyhan-2 Barajı ve Hidroelektrik Santrali için Elazığ Palu'da acele kamulaştırma!

Beyhan-2 Barajı ve Hidroelektrik Santrali için Elazığ Palu ilçesinde belirlenen alanlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlamdı...

Acele Kamulaştırma nedir? Acele kamulaştırma nasıl yapılır?

Acele Kamulaştırma, yurt savunması ihtiyacı ya da özel durumun aceleliğine Bakanlar Kurulu'nun karar vermesiyle uygulanan, taşınmaz mallara en kısa sürede kıymet takdiri yapılarak devlet tarafından el konması işlemidir.

Pembelik Barajı'nda acele kamulaştırma!

Elazığ'da kurulacak olan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali için, Elazığ Karakoçan, Bingöl Yayladere, Tunceli Nazımiye ilçelerinde belirlenen alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı....

Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali için Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de acele kamulaştırma!

Elazığ'da kurulacak olan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali için, Elazığ Karakoçan, Bingöl Yayladere, Tunceli Nazımiye ilçelerinde belirlenen alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı....

İnebeyli Göleti projesinin kamulaştırma işlemleri başlıyor!

İnebeyli Göleti projesinin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olur, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından aynı gün imzalandı.

israil arazi kamulaştırma Haberi

israil arazi kamulaştırma

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından İsrail'i Filistin' e yapılan saldırılar nedeniyle kınadığını belirten bir açıklama yayınlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yazılı açıklamada  son günlerde Doğu Kudüs'teki durumun daha da kötüye gittiği dikkat çekildi. Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşanan olaylar anımsatıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer verildi: 

"Rusya'nın, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin kararlarında yer alan ilkeli ve tutarlı pozisyonunu doğruluyoruz. Buna göre, Doğu Kudüs dahil, işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail tarafından yerleşimlerin oluşturulması ve burada bulunan arazi ve mülklerin kamulaştırılmasının yasal dayanağı yok. Bu tür eylemler, uluslararası hukuka aykırı ve Filistin ile İsrail devletlerinin 1967 sınırlarına göre kurulması çerçevesinde meselenin barış yoluyla çözülmesini engelliyor."

Avrupa ülkelerinden İsrail'e Filistin'deki yerleşimleri genişletme politikasına son vermesi...