18 / 05 / 2024

israil OSSB

israil OSSB

Türkiye, İsrail ile Serbest Ticaret Anlaşması’nı güncelliyor.Türkiye, İsrail’den OSSB’nin inşaatına yönelik çalışmaların hızlandırılmasını talep etti.

İsrail'den Türk yatırımcıya anahtar teslimi fabrika!

Türkiye, İsrail ile Serbest Ticaret Anlaşması’nı güncelliyor.Türkiye, İsrail’den OSSB’nin inşaatına yönelik çalışmaların hızlandırılmasını talep etti.

Rusya'dan İsrail'in yeni konut kararına tepki!

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerinde 2 bin 500 yeni konut inşasını onaylamasına yasa dışı olarak belirtti.

İsrail, Filistin'de yasa dışı 2500 konut daha inşa edecek!

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric İsrail'in Doğu Kudüs'te planladığı 566 yeni yerleşkeyi kınayarak tek taraflı eylemlerin iki devletli çözüme dayanan barış çabalarını engellediğini belirtti.

İsrail'in yerleşim faaliyetleri UCM'ye taşınıyor!

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail'in yasa dışı yerleşim faaliyetlerini gelecek hafta Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) taşıyacaklarını açıkladı.

Moritanya'dan İsrail'in yeni konut kararına kınama!

Moritanya'nın ana muhalefet partisi olan Demokratik Güçler Bloğu Partisi (RDF), İsrail'in Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşasına tepki gösterdi. 

Katar'dan İsrail'in yeni konut kararına tepki!

Katar, İsrail'in Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine devam etmesine tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Ahmed bin Abdullah Al Mahmud, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklama yaptı.

AB, İsrail'in konut kararına tepki gösterdi!

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı 2 bin 500 konutun inşasına onay vermesinin çözüm beklentisini ciddi zarara uğrattığını belirtti.

Mısır, İsrail'in 566 yeni konut kararını kınadı!

Mısır, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasını onaylamasını kınadı. Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Filistin ile İsrail arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için uluslararası toplumun çalışmalarını yoğunlaştırması gerektiği ifade edildi.

Arap Birliği'nden İsrail'in Kudüs'te yeni konut onayına kınama!

Arap Birliği, Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasını İsrail'in onaylamasını kınadı. İsrail'in bu kararının, tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını içeren son kararına cevap olduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in konut kararını kınadı!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altında tutmakta olduğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerde 560 yeni konut inşasına onay vermesini kınadı.

İsrail, Doğu Kudüs'te konut inşasına devam ediyor!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasına onay verdi.

İsrail'de yıkım çatışması!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail’deki bazı Filistin köylerinin yıkılması talimatı vermesi üzerine çatışmalar büyüyor.

İsrail 1 yılda Filistinlilere ait 1023 yapıyı yıktı!

İsrail, 2016’da Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da, Filistinlilere ait bin 23 ev ve tesisi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı

israil OSSB Haberi

israil OSSB

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından ekonomi cephesi hareketleniyor. İsrail ile Türkiye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA) güncellenerek kapsamının genişletilmesi beklenirken, asıl adım Filistin’e yönelik olacak. Batı Şeria’daki Cenin’de inşa edilecek Organize Sanayi Serbest Bölgesi (OSSB) çalışması hız kazandı. Türkiye, İsrail’den OSSB’nin inşaatına yönelik çalışmaların hızlandırılmasını talep etti. Ayrıca İsrail’den bölgenin önemli ticaret merkezlerinden biri olması için kişi ve malların serbest dolaşımı isteniyor.


Alman Kalkınma Bankası’nın nisan ayında yol, su ve elektrik başta olmak üzere 19.2 milyon Euro’luk dahili ve harici altyapı yatırımına başlayacağı belirtiliyor. Sonrasında da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı TOBB Barış İçin Sanayi Projesi’nin (TOBB-BİS A.Ş) 2017 sonuna kadar yatırımlara başlayacağı hesaplanıyor. 10 milyon dolarlık kamulaştırma bedeli ödenen yaklaşık 1.000 dönümlük arazide yapılacak organize sanayi...