07 / 05 / 2024

İstanbul 2015 konut projeleri

İstanbul 2015 konut projeleri

İstanbul'da küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa bulamazken, büyük yatırımcılar da bu konuda zorluk çekiyor. Sektör temsilcileri yatırımcıların arsa için Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Çanakkale gibi şehirleri tercih ettiğini belirtiyor.

İstanbullu konut alabiliyor mu?

TÜİK tarafından açıklanan konut satış verilerine göre, Eylül ayında satılan konut sayısı yüzde 28,8 artışla 140 bin 298 olarak kaydedildi. Peki, İstanbul'da konut satışları ne durumda?

Motto İstanbul Rezidans konut fiyatları!

Motto İstanbul Rezidans konut fiyatları 277 bin TL'den başlıyor. Motto İstanbul Evleri'nde dükkan fiyatları ise 996 bin T'den başlıyor...

İstanbul'da konut primi ile mevduat faizinin arası açılıyor!

TÜİK tarafından son açıklanan konut satış verilerine bakıldığında İstanbul'daki konut satışları ve mevduatı arasında ilişki kurmak mümkün. Peki, İstanbul'da konut faizleri ne kadar yükseldi?

Nivo İstanbul Cathay konut teslimleri!

Nivo İstanbul projesinde güncel daire fiyatları peşinde 320 bin TL'den başlıyor. Nivo İstanbul Cathay konut teslimleri ne zaman?

3. İstanbul Evleri konut satış fiyatları!

3. İstanbul Evleri konut satış fiyatları 514 bin TL'den başlıyor. Projede sıfır faizle 60 ay taksitli ödeme yapılabiliyor...

3. İstanbul Evleri konut fiyatları ne kadar?

3. İstanbul projesi Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından İstanbul Başakşehir'de hayata geçirildi. 3. İstanbul Evleri konut fiyatları ne kadar?

İstanbul’da konut yatırımının geri dönüşü dünya şehirleriyle aynı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren endeksa.com’un verilerine göre İstanbul’da konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl. İstanbul, geri dönüş süresinde Madrid, Kopenhag ve Brüksel ile aynı seviyede.

Polat Piyalepaşa İstanbul konut fiyatları 2017!

Polat Holding projesi Piyalepaşa İstanbul'da konut fiyatları 755 bin 400 TL'den başlıyor. Piyalepaşa İstanbul'da ilk etap 2018'in sonunda tamamlanıyor...

Piyalepaşa İstanbul Evleri konut fiyatları 2017!

Piyalepaşa İstanbul’da konut fiyatları 755 bin 400 TL'den başlıyor. Piyalepaşa İstanbul’da farklı büyüklük ve tipte 760 konut ve 190 rezidansın yanı sıra ofis, otel ve Alışveriş Sokağı da (AVS) yer alıyor...

İstanbul'da konut fiyatları en çok Ümraniye'de arttı!

TUVİMER'in Yatırım Rehberi kapsamında yapılan "İstanbul'da Konut Değer Değişimi" araştırmasına göre konut fiyatları İstanbul Ümraniye'de de yüzde 1,31 arttı.

İstanbul'da konut fazlası var mı?

Yenigün Gazetesi köşe yazarı Ali Can Seven bugünki yazısında İstanbul'daki konut ortalamasını değerlendirdi. İşte, Ali Can Seven'in yazısı...

İstanbul'da ilçelere göre konut amortisman süreleri!

İstanbul'da konut yatırımının geri dönüş süresinin en kısa olduğu beş ilçede ortalama 19 yıl, en uzun olduğu beş ilçenin ortalaması ise 31 yıl olarak belirtildi...

Kemerburgaz'da konut fiyatları 5 yılda yüzde 193 değer kazandı!

Kemerburgaz'daki konut projelerinin metrekare fiyatları 5 bin TL ila 19 bin TL arasında değişiyor. “2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu”na göre de, bölgedeki konut fiyatlarında son beş yıllık bileşik artışın yüzde 193 olduğu belirtiliyor.

İstanbul 2015 konut projeleri Haberi

İstanbul 2015 konut projeleri

İstanbul'un farklı noktalarında yapımına başlanan büyük projeler ve konut ihtiyacının sürekli artması şehirde boş arsa bırakmadı. Sektör temsilcileri, bu konudaki görüşlerini paylaştı.


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "İstanbul'da sorunsuz arsa kesinlikle yok" dedi. Küçük-büyük tüm arsa yatırımcılarının İstanbul'da arsa bulamadığını vurgulayan Ağaoğlu, "İstanbul'da problemsiz arsa olmadığı için de insanlar ellerindeki arsayı mümkün olduğu kadar değerlendirmeye çalışıyor. Makul bir fiyatlı, problemsiz bir arsa bulmak mümkün değil" diye konuştu.


İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da İstanbul'da arsa sorununun son 5 yıldır olduğunu belirterek, "İstanbul'un taşı, toprağı altın' olan özdeyişimiz artık günümüzdeki arsa sorununu tam olarak ortaya koyuyor" dedi.


Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Bekir Yener Yıldırım, İstanbul'da bütün yatırımcıların arsa bulmada sıkıntı çektiğini belirterek, "5-6...