29 / 04 / 2024

istanbul açılacak yeni metrolar

istanbul açılacak yeni metrolar

Emlak fiyatlarının artmasında doğrudan etkili olan metro yatırımları devam ediyor. 2019 yılı içinde İstanbul'da 5 yeni metro hattının açılması planlanıyor. İşte İstanbul'da 2019'da açılacak metro hatları...

TOKİ'den İstanbul'a 3 yeni projeyle tam 1.348 konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul'da 3 yeni projede toplam 1.348 konut inşa edecek. Merakla beklenen projelerin ihaleleri Ocak ve Şubat aylarında yapılacak. 

İstanbul'a 125 yeni otobüs geliyor! 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak! 

İBB ve İETT, yaklaşık 850 milyon TL'lik öz kaynakla İstanbul’a 125 yeni otobüs getiriyor. Söz konusu otobüsler 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak. 

Orka Otelleri'nden Marmaris, Fethiye, Sarıkamış ve İstanbul'a 4 yeni otel projesi! 130 milyon Euro'luk yatırımla!

Orka Otelleri'nden Marmaris, Fethiye, Sarıkamış ve İstanbul'a 4 yeni otel projesi geliyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul’a yeni banliyö hattı geliyor! Yarın açılacak…

İstanbul’un raylı sistem ağır giderek genişlerken bir yenisine Halkalı-Bahçeşehir hatta eklendi. Yarın açılacak olan hatla birlikte Halkalı-Bahçeşehir mesafesi 22 dakikaya düşecek. 

İstanbul'da 2021'de 2 metro hattı daha açılacak!

İstanbul raylı sistem ağlarıyla örülüyor. İBB tarafından 2020'de açılan ve önümüzdeki 4 sene boyunca açılması planlanan toplam 10 raylı sistemle birlikte 100.3 kilometre uzunluğunda yeni hatlar raylı sisteme dahil edilmiş olacak. Peki yeni metro hatları ne zaman açılacak?

Atatürk Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

Pandemi nedeniyle yapımında bazı gecikmeler yaşanan Atatürk Kültür Merkezi 2021 yılında hizmete açılacak. Yeni yapılan çevre düzenlemesiyle AKM estetik bir bütünlüğe kavuşacak.

AVM'ler yeni düzenlemeler ile açılacak! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele için kapanan alışveriş merkezleri bu ay yeni bir düzenle açılacak. Açılan mağazalarda herkes tek bir hat üzerinde yürüyecek. Raf raf gezme ya da geriye dönme yok. Eğer sosyal mesafe korunmazsa da alarmlar çalacak

İstanbul'da 2021'de 5 yeni metro açılacak! 

İBB 2021 yılında 5 yeni metro hattı açacak. Peki yeni açılacak metrolar nereden geçecek? Ev alacaklar nereye yatırım yapmalı? İşte detaylar...

İstanbul'da 2022'de açılacak 9 yeni metro hattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında toplam 9 yeni metro hattını İstanbulluların hizmete sunacak. İşte İstanbul'da 2022'de açılacak 9 yeni metro hattı...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul’a iki yeni otogar yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için hazırladıkları çözüm planlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. İmamoğlu, Taksim meydanındaki düzenlemenin öncelikli olduğunu belirtti ve İstanbul'a iki yeni otogar yapılacağını duyurdu.

İstanbul'a 30 yeni karakol yapılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 30 yerde 2'si jandarma bölgesinde olmak üzere karakol açıyoruz. 3-5 ay içinde hepsini hizmete alacağız" dedi.

Binali Yıldırım'dan İstanbul'a 955 yeni kreş müjdesi!

Cumhur ittifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada; İstanbul'un 300 tane mahallesinde kreş yok. Bu mahallelerin hepsine kreş yapacağız. Toplam 955 tane yeni kreş yapacağız" dedi.

TOKİ'den İstanbul'a 475 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Esenler'de 475 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 11 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

istanbul açılacak yeni metrolar Haberi

istanbul açılacak yeni metrolar

İstanbul'da 2019 yılında 5 metro hattının hizmete açılması planlanıyor. Bu metro hatları arasında Dudullu - Bostancı Metro Hattı, Sabiha Gökçen Havalimanı - Tavşantepe Metro Hattı, Eminönü - Eyüpsultan - Alibeyköy Tramvay Hattı ve Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı bulunuyor.  

Konut fiyatlarının artmasında doğrudan etkili olan ulaşım yatırımlarının başında metrolar geliyor. Metro hatları henüz planlama aşamasındayken bile emlak fiyatlarını artırmaya yetiyor. Hem yatırım hem de oturum için ev satın almak isteyenler evin metroya yakınlığına dikkat ediyor. 


1- Dudullu - Bostancı Metro Hattı (1.Kısım İMES - Bostancı Arası)

Dudullu - Bostancı Metro Hattı'nın 1. kısmı 10,20 kilometre uzunluğunda olacak. Yolculuk süresinin 15 dakika olması planlanan hat 2019'da açılacak.

Dudullu - Bostancı Metro Hattı, 13 istasyondan oluşacak. Metronun istasyonları şu...