17 / 07 / 2024

İstanbul Anten

İstanbul Anten

Yurtdışında onlarca ülkenin kullanmaya başladığı karasal dijital yayın sistemine geçişte 800 kule kurulması planlanıyor. İşin maliyeti 400 milyon TL'yi bulacak. Hedef yayın kalitesini yukarı çekmek

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Çin, New York’un 5 katı büyüklüğünde anten inşa etti!

Çin gizli tuttuğu bir projeyle dünyanın en büyük antenini hayata geçirdi. Anten sayesinde bir denizaltı ile 100 metre derinlikte iletişim kurulabilecek.

Çamlıca TV Radyo Kulesi'nde sona gelindi!

İstanbul Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında 165 metre uzunluğundaki çelik konstrüksiyon son bölümünün yapımına başlandı.

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Kaleiçi'nde günısı ve çanak anten yasaklanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında tarihi Kaleiçi'nde çatılara günısı ve çanak anten konulmasını yasaklıyor. Mevcut günısı ve çanak antenlerin ise kısa sürede sökülmesi bekleniyor.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Çamlıca'da 365 metrelik TV kulesi inşaatı başladı!

İstanbul Çamlıca’daki radyo-TV vericilerini ana vericide toplayacak olan dev kulenin yapımı için ağaçlar sökülmeye başlandı. 365 metrelik kulenin 163 metresi anten, gerisi betonarme yapı olacak.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn hizmete açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı..

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

Binalarda anten kirliliğinin önüne geçiliyor!

Şehirlerde anten kirliliğine son verecek buluşun görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Türksat'ın katma değerli hizmetler kapsamında tamamladığı "Düzlemsel Anten Projesi" sonucunda, eski tip ve çanak antenleri tarihe gömecek bir teknoloji geliştirildi..

İstanbul Anten Haberi

İstanbul Anten

Türkiye'deki bütün televizyonların verici istasyonlarını birleştirmek ve analog yayından dijital yayına geçişi sağlamak amacıyla kurulan "Anten A.Ş." önümüzdeki yılın sonuna kadar 800 kule dikmeye hazırlanıyor. Bu işin bütçesi 400 milyon TL'yi bulacak. Bu yatırımın ardından sayısı 17 milyonu bulan çanak anten çöpe gidecek, şehirlerdeki görüntü kirliğinin önüne geçilecek. Yeni sistemle birlikte yayınların çok daha kaliteli izlenmesinin önü açılacak. Başta TRT, Kanal D, Show TV, ATV, NTV olmak üzere 16 yayıncılık şirketi ile Radyo televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bünyesinde kurulan Anten A.Ş. firması öncelikle büyük şehirlerde kule dikecek. İkinci etapta ise kulelerin daha düşük nüfus yoğunluğu olan bölgelerde kurulması gündeme gelecek.


Türkiye'nin nüfusu en yoğun şehri İstanbul'da başta Çamlıca, Büyükçekmece, Kavacık ve Sultanbeyli olmak üzere birçok farklı bölgeye yayın kuleleri kurulacak....