15 / 05 / 2024

istanbul asbest denetimi

istanbul asbest denetimi

Maltepe’de son 1.5 yıl içerisinde bin 22 binada denetim yapan Maltepe Belediyesi pek çok ciddi hastalığa yol açan asbeste geçit vermedi.

İstanbul'un dönüşümünde asbest riski: 2000'den önceki binalar bu şekilde dönüşmeli!

İstanbul’da kentsel dönüşümde asbest riski olduğu ve 2000'den önceki binaların önlem alınarak dönüştürülmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, mega kentte ortaya çıkacak inşaat atığının miktarı 110 milyon ton, değeri de 66 milyar TL olarak hesaplandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Asya Asbest Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri İnşaat Ticaret Ltd.Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

Asya Asbest Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri İnşaat Ticaret Ltd.Şti .İstanbul   Şubesi Tuzla’da 10 bin TL sermaye bedeli ile  Ali Kemal   Değirmenci tarafından açıldı.

İstanbul'da asbest tehdidi: Kentsel yenileme riskle yapılmamalı!

İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeofizik Mühendisliği eski öğretim üyesi Doç.Dr. Savaş Karabulut, ASUD'un hazırladığı asbest raporuna ilişkin konuştu. Karabulut, "Binaları yenilerken insanları her türlü risk ile karşı karşıya bırakarak kentsel yenilemeyi istemiyoruz" dedi.

Bina yıkım çalışmalarındaki asbest denetimi TBMM'de!

Bina yıkımı ve gemi geri dönüşümü çalışmalarındaki asbest denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şişli'de asbest denetimi!

Şişli Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu düzenledi. Sempozyumda, kentsel dönüşümle gündeme gelen asbest denetimi ve yönetimi masaya yatırıldı.

İstanbul'da asbest tehlikesi!

Asbest, WHO Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi’nin Kanserojen Maddeler listesinde yer alıyor. Buna rağmen İstanbul'un sadece 7 ilçesinde asbest denetimi yapılıyor...

Maltepe'deki 65 binada asbest denetimi!

Yıkılacak binalarda asbest denetimi başlatarak tüm Türkiye’ye örnek teşkil eden Maltepe Belediyesi, 2018 yılının ilk iki ayında 65 binada asbest denetimi yaptı.   

Maltepe Belediyesi bin 22 binada asbest denetimi yaptı!

Maltepe’de son 1.5 yıl içerisinde bin 22 binada denetim yapan Maltepe Belediyesi pek çok ciddi hastalığa yol açan asbeste geçit vermedi.

İstanbul'daki kentsel dönüşümlerde asbest riski fazla!

Binalarda asbest riski ve akciğer kanseri ilişkisi çok fazla irdelenmese de büyük risk taşıyor. Asbeste maruz kalanlarda kanser ortalama olarak 10-40 yıl arasında ortaya çıkıyor.

Martı İstanbul Hotel İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru oldu!

Türk turizminin köklü şirketi Martı Grup’un ilk şehir oteli Martı Istanbul Hotel’in, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ( İKSV )’na desteğini bu yıl da sürdürüyor.

Fikirtepe Concord İstanbul adres!

İlk etabında 332 adet daire bulunan Fikirtepe Concord İstanbul adres bilgileri şu şekilde: TEKNİK YAPI PLAZA, Barbaros Mah, Ihlamur Sk. No:2B (Uphill Court) Batı Ataşehir - Istanbul TR 34746...

istanbul asbest denetimi Haberi

istanbul asbest denetimi


İstanbul’dan tüm Türkiye’ye örnek olan Maltepe Belediyesi, son 1.5 yıl içerisinde bin 22 binada asbest denetimi yaptı. 205 binada asbeste rastlandı, bu binalar asbestten arındırıldıktan sonra yıkım ruhsatı verildi. İstanbul’da, asbest denetimi yapan belediyeler arasında asbest söküm uzmanı tek belediye olan Maltepe Belediyesi’nin asbest çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün koyduğu kurallara da dikkat ettiklerini ifade ederek, söküm işlemlerinde kişisel koruyucular ile denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti.


ASBEST NEDİR?


Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest; halk arasında toprak, gök toprak ve çelpek gibi isimlerle de biliniyor. Kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bu madde en çok kazanlarda, su...