28 / 07 / 2024

istanbul aya irini ziyaret saatleri

istanbul aya irini ziyaret saatleri

Yıllara meydan okuyan Aya İrini kapılarını tamamen açıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bizans İmparatorluğu’ndan kalan bin 500 yıllık kiliseye genel ziyaret için onay verdi...

Tema İstanbul 2'de 9 aya varan vade fırsatı! 

Tema İstanbul 2 projesinden ev sahibi olmak isteyenlere şirket bünyesinde 9 aya varan vade ile ödeme fırsatı sunuluyor. Peki Tema İstanbul 2 projesi 1+1, 2+1 konut fiyatları ne kadar?

Aya İstanbul Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aya İstanbul Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayfer Zerey ve Resmiye WeinGartner tarafından kuruldu.

Piyalepaşa İstanbul'da 120 aya varan vade imkanı!

Piyalepaşa İstanbul'da 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor. Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen projede 760 adet daire ve 190 adet rezidans yer alıyor. 

Piyalepaşa İstanbul'da 120 aya varan vade fırsatı!

60 yılı aşkın Polat güvencesiyle inşa edilen Piyalepaşa İstanbul'da yüzde 0'dan başlayan faiz oranları ve 120 aya varan vade seçenekleriyle ev sahibi olunabiliyor.. 

Lens İstanbul'da 72 aya varan vade farksız ödemelerle!

Lens İstanbul'da 72 aya varan vade farksız ödeme imkanı sağlanıyor. Kurtköy'de yükselen projede 1+1 fiyatları 342 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Avangart İstanbul Projesi adres bilgisi!

Avangart istanbul projesinde 60 aya kadar vade farksız ödeme yapılabiliyor. Emlak Konut güvencesi taşıyan projede konut ve ticari alanlar bulunuyor...

Aya İrini Kilisesi restorasyona giriyor!

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Acilen tamir görmeli yoksa çökecek” dediği Topkapı Sarayı içindeki Aya İrini Kilisesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı konunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu söyledi.

Concord İstanbul'un 2. etap satışlarında bahar kampanyası!

Teknik Yapı, Fikirtepe'de insa ettiği kentsel dönüşüm projesi Concord istanbul'da indirim ve 50 aya sıfır faiz seçeneklerini sunarken, daire fiyatının yüzde 1.5'ine gelen noter masraflarını da ödüyor.

Rings İstanbul'da 50 aya sıfır faiz avantajı!

Rings İstanbul'da yeni kampanya. İstanbul Anadolu yakasında Aydos Ormanı'nın eteklerinde konumlanan projede, kampanya ile 50 aya kadar sıfır faiz oranıyla ev sahibi olma imkanı sunuluyor...

Rings İstanbul'da 50 ay 0 faiz!

Rings istanbul'da hemen teslim daireler 50 aya kadar sıfır faiz oranıyla sunuluyor. Rings istanbul'da yer alan bahçeli ve orman manzaralı teraslı evler ile Rings Rezidans'ta yer alan daireler bu kampanya kapsamında yer alıyor.

Rings İstanbul'da teslimler hemen yapılıyor!

Selin Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Rings İstanbul'da hemen teslim daireler 50 aya kadar sıfır faiz oranıyla sunuluyor. Rings istanbul, 499 ev ve 99 rezidans daireden oluşuyor.

Axis İstanbul'da 72 aya kadar vade! Yüzde 10 indirim!

İstanbul Avrupa Yakası Edirnekapı'da hayata geçirilen Axis İstanbul projesinde, lansmana özel yüzde 10 indirim uygulanıyor. Projeden konut sahibi olmak isteyenler için 72 aya kadar vadelendirme yapılabiliyor.

Rings İstanbul'dan faizsiz 60 ay taksit! 1+1'ler 334 Bin 250!

Rings istanbul projesi alıcılarına 1.700 liradan başlayan taksit fırsatı veriyor. Hemen teslim edilen projenin ödeme planı kapsamında 60 aya kadar vade farksız taksit yapılıyor.

istanbul aya irini ziyaret saatleri Haberi

istanbul aya irini ziyaret saatleri


KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, bin 500 yıllık Aya İrini’yi genel ziyarete açtı. Bizans İmparatorluğu’nun ilk kiliselerinden biri olan ve İstanbul’un fethinden sonra camiye çevrilmeyen yapı, 09.00-17.00 arasında gezilebilecek. Aya İrini için ilk girişim 2011’de başlatıldı. Topkapı Sarayı Müze Müdürlüğü, özel durumlarda ziyaret edilebilmesi için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne görüş sordu. Genel Müdürlük; fiziki durumu göz önünde bulundurarak sınırlı sayıda ziyaretçiye izin vermişti. İki yılın ardından Aya İrini’nin genel ziyarete açılması kararı alındı. 


OSMANLI’NIN İLK MÜZESİ

OSMANLI döneminde Harbiye Ambarı olarak kullanılan Aya İrini, 1846’ta Eski Eserler Koleksiyonu ve Silah Koleksiyonu halinde düzenlenerek, İmparatorluk Müzesi adını aldı. Kilise, 1973’ten beri kısa süreli sanat etkinliklerine evsahipliği...