02 / 05 / 2024

istanbul ayasofya siluet

istanbul ayasofya siluet

Türkiye'nin alanında uzman olan mimarları İstanbul'un bozulan siluetini mercek altına aldı

İstanbul Ayasofya Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Ayasofya Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Sağır tarafından kuruldu.

Ayasofya Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Esenyurt Şubesi açıldı!

Ayasofya Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Esenyurt Şubesi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Çiçek tarafından açıldı.

Donat Turizm İşletme Taşımacılık Ve Otomotiv Tic.Ltd.Şti Ayasofya Donat Apart Ve Suıtes İstanbul Şubesi açıldı!

Donat Turizm İşletme Taşımacılık Ve Otomotiv Tic.Ltd.Şti Ayasofya Donat Apart Ve Suıtes İstanbul Şubesi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Bolca Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ayasofya İstanbul Mansion Otel Şubesi açıldı!

Bolca Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ayasofya İstanbul Mansion Otel Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Mimar Fossati’nin Ayasofya ve İstanbul albümü yeniden basıldı!

Mimar Gaspare Fossati’nin Ayasofya ve İstanbul albümü 162 yıl sonra yeniden basıldı. 1852’de Sultan Abdülmecid’in desteğiyle bastırılan bu meşhur eseri Çamlıca Basım Yayın 162 yıl sonra orijinaline uygun olarak yeniden bastı.

Ayasofya Efsaneleri, İBB İstanbul Kitapçısı'nda!

Ayasofya Efsaneleri isimli araştırma kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür A.Ş. yayını olarak İstanbul Kitapçısı internet sitesi www.istanbulkitapcisi.com üzerinden satışa çıkarıldı. İşte Dr. Ferhat Aslan tarafından kaleme alınan o kitap.

Ayasofya Restoran Hizmetleri Gıda ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Ayasofya Restoran Hizmetleri Gıda ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Hasan Ekmen, Bedrettin Anıl tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile 19 Şubat'ta kuruldu.

Ottomare Suites projesi de siluet engeline takıldı!

SİNPAŞ Holding'e ait Ottoman Gayrimenkul'ün Zeytinburnu sahilinde inşa ettiği Ottomare Suites projesi de siluet engeline takıldı. Yeni imar planına göre, projenin önceki planlarda 115 metre olan inşaat yüksekliği 86 metreye çekildi.

Beşkent GYO İstanbul Sultanbeyli'de konut projesi yapacak!

Beşkent istanbul' da konut projesi yapacak Van' da halen devam eden konut inşaatı bulunan Beşkent GYO, önümüzdeki yıl da İstanbul Sultanbeyli' de konut inşaatına başlayacak.

Ritim İstanbul projesinde yüzde 12 indirim kampanyası için son gün 31 Aralık!

Ritim istanbul, stüdyodan loft dairelere, home - officelerden cadde mağazalarına kadar çeşitli alternatifler sunuyor. Dumankaya İnşaat'ın sunduğu yüzde 12'lik indirim fırsatı 31 Aralık'ta son buluyor...

Ayasofya Müzesi'nin çevresi temizlendi!

800 yıllık tarihe sahip Trabzon' daki Ayasofya Müzesi' nin çevresini saran ve çirkin bir görüntüye neden olan gecekondulardan arındıran TOKİ Ayasofya Müzesi' nin çevresini temizledi...

Avrupa Birliği'nde Noterlik Konferansı, 12-13 Aralık'ta istanbul'da yapılacak!

ADALET Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği ( TNB ) işbirliğiyle düzenlenen 'Avrupa Birliği' nde Noterlik Konferansı', 12-13 Aralık'ta istanbul' da yapılacak. Avrupalı noterler İstanbul'da buluşacak...

İstanbul'un dijital maketiyle projelere erken kontrol yolda!

GYODER Zirvesi'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, siluet sorununu çözebilecek ilginç bir proje anlattı. Topbaş, "istanbul'un dijital maketini yaptık. Projeleri yerleştirerek, İstanbul'a etkisini göreceğiz" dedi...

istanbul ayasofya siluet Haberi

istanbul ayasofya siluet


Yüzyıllardır yapılaşmaya açık olan tarihi yarımada da objektiflere yansıyan görüntülerini uzman mimarlar inceledi. Ünlü mimar Sinan Genim, nitelikli yapıların çevresinde İstanbul'un siluetinin kaybolduğunu söylerken, Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, eserlere saygıda İngilizlerin gösterdiği hassasiyeti gösteremediğimizi ifade...