04 / 05 / 2024

İstanbul Belediyesi Galata Köprüsünü sattı mı

İstanbul Belediyesi Galata Köprüsünü sattı mı

İstanbul Belediyesi, 1980 yılında Galata Köprüsü'nü hurda fiyatına satışa çıkarmış... Peki kaç liraya? İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Galata Kulesi'nin yıkılan duvarı yeniden örüldü!

İstanbul Büyükeşhir Belediyesi, Galata Kulesi’nde onaylı restorasyon projesi olmadan yapılan hiltili çalışma için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, dün yıkılan duvarın alelacele yeniden örüldüğü belirlendi.

Galata Kulesi vakfa tescil edilemez!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galata Kulesi’nin mülkiyetinin belediyeye devri için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne dava açtı. İBB avukatları, Galata Kulesi’nin vakıf yoluyla meydana gelmediği için bir vakıf adına tescil edilmesinin hukuksuz olduğunu belirtti...

Galata, gayrimenkul yatırımcısına cazip fırsatlar sunuyor!

İstanbul'un Galata bölgesi düşen emlak fiyatları ile gayrimenkul yatırımcılarına cazip fırsatlar sunuyor. 

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1941 yılında harap olan surlar yıktırılacak!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul'un harap olan tarihi surlarını yıktıracakmış. Tamirleri mümkün olmayan surların muhafazasında bir fayda görmeyen Belediye, yalnız Edirnekapı ve Yedikule surlarını muhafaza edecekmiş.

1941 yılında Eğrikapı ve civarı tanzim edilecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince tarihi abilerin etrafının açılması esası çerçevesinde Fatih'teki Eğrikapı ve civarını tanzim edecekmiş. Kapının tamirinden sonra bir de meydan yapılacakmış.

1940 yılında Surp Agop'ta istimlak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Surp Agop Mezarlığı sahası içindeki binaları kamu yararı adına istimlak edecekmiş. İstimlak edilen binaların yıktırılmasından sonra mezarlık sahasının bir kısmı Gezi Parkı'na ayrılacakmış.

1940 yılında Yıldız Sarayı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Yıldız Sarayı ve müştemilatını tanzim etmek için bir proje hazırlamış. Maliye Bakanlığı'ndan düşük bir meblağ ile Belediye'ye devredilecek Sarayın korusu ve parkı da tanzim edilecekmiş.

1940 yılında Karaköy Meydanı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

1940 yılında Harbiye'de bir meydan ve bahçe yapılacak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Harbiye'de bir meydan ve bahçe vücuda getirmeye karar vermiş. Prost'un hazırladığı plana göre genişletilecek olan sahada bulunan Elektrik İdaresi'ne ait bir bina da istimlak edilecekmiş.

1939 yılında Taksim Meydanı tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planına göre Taksim Meydanı'nı tanzim etmeye karar vermiş. Hazırlanan projeye göre, Taksim Meydanı 85 metre daha genişleyecekmiş ve abide meydanın ortasına konulacakmış.

İstanbul Belediyesi Galata Köprüsünü sattı mı Haberi

İstanbul Belediyesi Galata Köprüsünü sattı mı

1980 yılında İstanbul Belediyesi, tarihi Galata Köprüsü'nü satacakmış. Tarihi köprünün yerine modern ve daha geniş bir köprü yapılması gerekiyormuş. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; belediye köprüyü hurda fiyatına, 900 milyon liraya satacakmış.


Haberin devamı için...