26 / 05 / 2024

istanbul beykoz tarihi sokaklar

istanbul beykoz tarihi sokaklar

Ecdat yadigârı tarihi eser ve yapıları yenileyen ve ilçedeki vakıf eserlerine sahip çıkan Beykoz Belediyesi, Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki sokakları mahallenin tarihi kimliğine uygun olarak yeniledi...

TOKİ İstanbul kura tarihi açıklandı! İşte TOKİ Tuzla Aydınlı mahallesi kura tarihi!

TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihleri vatandaşlar tarafından büyük bir sabır ile bekleniyor. TOKİ Tuzla Aydınlı mahallesi kura tarihi açıklandı. İşte detaylar!

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş! Bir yılda yüzde 177 yükseliş!

Borsa İstanbul her gün rekorlarına bir yenisini eklemeyi sürdürüyor. Borsa İstanbul gün içi tarihi zirvesini 300 puanın üzerine taşıdı. İşte detaylar!

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

İstanbul'daki tarihi eserlerin restorasyonu 2021'de tamamlanacak!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 2021 yılı hedefleri doğrultusunda, İstanbul'da Beyazıt, Fatih, Eminönü ve Sirkeci'de yer alan tarihi eserlerin restorasyonunun 2021 yılı içerisinde bitirmek için çalıştıklarını dile getirdi. 

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.İstanbul Beykoz Şubesi açıldı! 

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.İstanbul Beykoz Şubesi bugün Beykoz'da 4 milyon TL sermaye bedeli ile Mahir Orak tarafından açıldı.

İstanbul'daki tarihi yapılar ne durumda?

İstanbul’da yangın, deprem, savaş, imar politikaları nedeniyle harap olan tarihi yapıların öyküsünü biliyor musunuz? Kaybolan Tarihin Peşinde kitabında hikayesi anlatılan 1900-1960 arasında yıkılan yapıların izini sürdük ve gördük ki o yapıların yerinde yeller esiyor...

TOKİ 50 bin konut İstanbul kura tarihi!

TOKİ 50 bin konut İstanbul kura tarihi haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutlar için 600 bine yakın başvuru geldi.

TOKİ İstanbul kura tarihi 2019!

TOKİ İstanbul kura tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutlar için 600 bine yakın başvuru geldi.

Altes Turizm Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Beykoz Şubesi açıldı!

Altes Turizm Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Beykoz Şubesi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Lens İstanbul teslimat tarihi!

Lens İstanbul projesinde fiyatlar 290 bin T'den başlıyor. Lens İstanbul teslimat tarihi ne zaman?

Gaziosmanpaşa Misal İstanbul teslim tarihi!

Ahes Misal İstanbul projesi Süleyman Ekşi İnşaat imzası taşıyor. Gaziosmanpaşa Misal İstanbul teslim tarihi ne zaman?

İstanbul'da tarihi yapıların restorasyonu hemen başlamalı!

"Tarihi Yapılarda Deprem Risklerinin Yönetimi" adlı uluslararası sempozyumda konuşan İtalyan Assorestauro Birliği Başkanı Alessando Zanını, İstanbul'daki tarihi yapıların restorasyonuna hemen başlanması gerektiğini vurguladı.

istanbul beykoz tarihi sokaklar Haberi

istanbul beykoz tarihi sokaklar


Beykoz Belediyesi, İstanbul’un ilk yerleşimlerinden olan Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki sokakları tarihi dokuya uygun olarak yeniledi.


Ecdat yadigârı tarihi eser ve yapıları yenileyen ve ilçedeki vakıf eserlerine sahip çıkan Beykoz Belediyesi, Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki sokakları mahallenin tarihi kimliğine uygun olarak yeniledi. Beykoz’daki tarihi eser ve sokakları ihya etmeye yönelik başlatılan tarihe vefa çalışmaları kapsamında Anadoluhisarı kale içi ve çevresindeki 13 sokağın taş kaplama ve düzenlemesi tamamlandı.


Anadoluhisarı’nı güzelleştiren çalışmalar kapsamında, ilçe sakinlerinin hayatını kolaylaştıran merpenler andezit taş ve şık korkuluklarla kaplanırken çeşmelerin bakım ve onarımları da yapıldı.


Anadoluhisarı Kalesi içinde gerçekleşen açılışa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Anadoluhisarı muhtar azası Güzin...