04 / 05 / 2024

istanbul bina kat yükseliği

istanbul bina kat yükseliği

Tarihimizin en görkemli dönemlerine bakın, yüksek bina yoktur. Yapamadıkları için değil kültürümüzde yüksek bina tercih edilmediği içindir. Bu nedenle İstanbul'un yeniden inşa edilmesi elzem bir hale geldi..

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Çankırı Şabanözü Belediyesi kat karşılığı bina yaptıracak!

Çankırı İli Şabanözü Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Mahallesi'nde kat karşılığı bina yapım işi ihale ediyor. İşte ihale detayları...

Türk Kızılay kat karşılığı bina yaptıracak!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye'de kat karşılığı bina yaptıracak. İhale 12 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbul'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İhale 9 Şubat 2021 tarihinde yapılacak.

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Ascott, Nivo İstanbul'da üç kat fazla kazandıracak!

Cathay Group, Nivo İstanbul Projesi’nin bir bloğunda uzun dönemli konaklama ve kiralama hizmeti vermek üzere Ascott firmasıyla anlaştı..

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri!

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri esasları Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor..

Wittur, Uluslararası Asansör İstanbul'a katılacak!

İlk fuardan bu yana Asansör İstanbul’a aralıksız olarak katılan Wittur, 15.buluşmada da yerini aldı…

Bucak Belediyesi'nden 3.5 milyon TL'ye kat karşılığı bina!

Bucak Belediye Başkanlığı, Burdur Bucak'ta 3 milyon 536 bin 827 TL'ye kat karşılığı bina yapım işi ihalesi yapacak.

Çine'de bina kat sayısını yükseltmek çok zor!

Çine Belediye Meclisi toplantısındaki gündem dışı konuşmalarda ilçedeki bina kat sayısı da tartışıldı. Gündem dışı konuşmalarda AK Partili Üye Muhammet Doğan, İncirliova'daki 8-9 katlı yüksek binaları örnek gösterirken, "Çine'de 2-3 katlı binalarla cebelleşiyoruz. " dedi.

Gürcistan'daki konutlar, İstanbul'dan üç kat hızlı amorti ediliyor!

Gürcistan, Türk inşaatçılar için büyük bir pazarın kapısını aralarken, ülke konut yatırımcıları için de iyi bir fırsat oluşturuyor. Standardın üzerindeki konutlar kendisini kira gelirleri ile 10 yılın altında sürede amorti ediyor.

Kalekim, Paint İstanbul'a katılıyor!

Kalekim ‘Paint İstanbul & Turkcoat 2016’da, Kale Boya ile iç ve dış cephe boyaları ile dekoratif sıvalarını, Kale Mantolama ile avantajlı ısı yalıtımı sistemlerini tüketici ve profesyonellerle buluşturuyor.

KUYAŞ Gayrimenkul İstanbul Jewelry Show'a katılıyor!

KUYAŞ Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (KUYAŞ), Mücevher ve saat endüstrisi sektörünün en önemli etkinliği olan ve bu sene 42. si düzenlenen Istanbul Jewelry Show'a katılıyor.

istanbul bina kat yükseliği Haberi

istanbul bina kat yükseliği

Star Gazetesi köşe yazarlarından Resul Tosun bugün köşesinde "İstanvul'u yıkmak lazım" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Ekim Cumartesi günü yaptığı şehircilikle ilgili konuşması gündemdeki yerini hâlâ koruyor.


Erdoğan her zamanki harbiliği ve hasbiliği ile özeleştiri yaparak mevcut yapılaşmadan kendisini de sorumlu tuttu ve şehirciliğe medeniyetimizin yansımasının gereğine vurgu yaptı.


Dikey yapılanmanın sağlıksızlığına yatay yapılanmanın gereğine işaret etti.


***


Medeniyetimizin yansımasıdediğimizde zaten dikey yapılanma kendiliğinden ortadan kalkmış oluyor.


Medeniyet ise kültür ile maddi kalkınmanın kaynaşmasından, kültürün maddeye yansımasından oluşuyor. Medeniyetimizin kültür temelinde ise elbette ki İslam yatmaktadır.


İslam kültüründe de dikey kalkınma değil yatay kalkınma esastır.


Birileri İslam dendiğinde rahatsız olabilir ama şunu belirtelim ki İslam demekdoğal olan sağlıklı olan ve insana en uygun olan demektir.