02 / 05 / 2024

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatı

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatı

Türk-İslam motiflerinden esinlenilen İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temel atma töreni bugün atılıyor. Küçükçekmece'de hayata geçirilen ibadethane, eğitim ve kongre alanlarından oluşacak merkez 2 yılda tamamlanacak.

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli yarın atılacak!

Mimarisinde Mezapotamya bölgesindeki Türk-İslam motiflerinden esinlenilen Cemevi’nin temel atma töreni yarın Küçükçekmece'de gerçekleştirilecek. İbadethane, eğitim ve kongre alanlarından oluşacak merkezin iki yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

En büyük cemevi projesine destek için buluştular!

Geçtiğimiz kasını ayında Halkalı'da temeli atılan İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatına destek olmak için Arenamega'da konser düzenlendi. Programda projeye katkı sağlamak için yüzlerce kişi bir araya geldi...

İstanbul Şehircilik Ve Kentsel Planlama Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Şehircilik Ve Kentsel Planlama Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Yalçınkaya tarafından kuruldu.

İstanbul Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi The Marmara Suadiye Resıdence Şubesi açıldı!

İstanbul Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi The Marmara Suadiye Resıdence Şubesi bugün Kadıköy'de 115 milyon TL sermaye bedeli ile Ata Eremsoy tarafından açıldı.

Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu cemevi inşaatının 2021'de tamamlanacağını dile getirdi. 

İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü kurulacak!

Finansal teknoloji (fintek) ekosisteminin Türkiye'de gelişmesine yönelik olarak bir yol haritası oluşturularak, İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü kurulacak.

Port Of İstanbul Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Port Of İstanbul Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ez El Dın Rayan ve Mohammad Malass ortaklığında kuruldu.

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze oluyor!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

Property Turkey İstanbul Gayrimenkul Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Property Turkey İstanbul Gayrimenkul Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Bayram tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu: Kentimiz için deprem ve Kanal İstanbul önemli tehdit!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zaferinin 1’nci yılında toplantı düzenledi. İmamoğlu, İstanbul için en önemli 3 tehditi; “deprem”, “mülteci meselesi” ve “Kanal İstanbul” dedi ve, "İzin veremeyiz, vermeyeceğiz” dedi...

Yabancılar ilk çeyrekte en çok İstanbul ve Antalya'dan konut aldı!

Yabancılara 2020 yılının ilk çeyreğinde en fazla konut satışı yapılan şehirler İstanbul, Antalya ve Ankara oldu

Adam İstanbul Gayrimenkul ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Adam İstanbul Gayrimenkul ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Yıldız tarafından kuruldu.

TOKİ'den İstanbul, Ankara ve İzmir'e 2 bin 689 yeni konut!

Yeni konut projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 2 bin 689 yeni konut hayata geçirecek.

Garanti İstanbul Yapı ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Garanti İstanbul Yapı ve Yatırım Anonim Şirketi Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kaan Kar tarafından kuruldu. 

Ekin İstanbul Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Ekin İstanbul Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Özgüven tarafından kuruldu. 

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatı Haberi

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatı

Alevi vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilecekleri ve mimarisinde Mezapotamya bölgesindeki Türk-İslam motiflerinden esinlenilen Cemevi’nin temel atma töreni 26 Mart Pazar günü Küçükçekmece'de gerçekleştirilecek. İbadethane, eğitim ve kongre alanlarından oluşacak merkezin iki yıl içinde tamamlanması planlanıyor.


Küçükçekmece’de, 1995 yılında kurulan Halkalı Cemevi’nin yerine, daha kapsamlı ve büyük Cemevi ve Kültür Merkezi projesi için hazırlıklar tamamlandı. Tüm maliyetlerin Küçükçekmece Belediyesi tarafından karşılandığı projenin temel atma töreni, İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi Yaptırma Hizmet ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa hazırlanıyor. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in de katılacağı temel atma töreninde; ayrıca, alevi nefesleri konseri ile bağlama resitali de verilecek.


Aynı Zamanda Bir Eğitim Merkezi


İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi, ibadethane olmasının yanında sosyal, kültürel ve tasavvuf ilimlerine hizmet veren bir merkez olacak. Bilgisayar, yabancı dil, üniversite...