02 / 05 / 2024

En büyük cemevi projesine destek için buluştular!

En büyük cemevi projesine destek için buluştular!

Geçtiğimiz kasını ayında Halkalı'da temeli atılan İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatına destek olmak için Arenamega'da konser düzenlendi. Programda projeye katkı sağlamak için yüzlerce kişi bir araya geldi...



Geçtiğimiz kasını ayında Halkalı'da temeli atılan İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatına destek olmak için Arenamega'da konser düzenlendi. Programda projeye katkı sağlamak için yüzlerce kişi bir araya geldi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniayın da yer aldığı konsere CHP İstanbul Belediye başkan adayı Mustafa Sangül'de katıldı. Sarıgül, "Ramazan ayı da bizim Muharrem ayı da bizim. Ayağa kalkacaksan hizmet için kalk diyen Hacı Bektaş-ı Velinin sözüne uyduk, bütün canlarla ayağa kalktık." dedi. 


Konuşmalarında sık sık Hacı Bektaş-ı Veli'den dizeler okuyan Sarıgül, "Kimsenin inancına kimliğine, yaşamına, yediğine içtiğine karışmayacağız. Huzuru kardeşliği her zaman ön plana çıkaracağız." diye konuştu. 30 Mart'taki seçimleri işaret eden Sarıgül, Alevi vatandaşlara, "İnançlara saygılı laikliği koruyacağız. Kutulardan ne çıktığı belli. Sandıktan sarı güller çıkacak." diye seslendi. Bütün dünyada cemevlerinin ibadethane olarak kabul edildiğine dikkat çeken Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Can Polat ise, "Cami ve cemevinin bir arada olduğu güzel ülkemizde de hep bir arada, hoşgörü içinde Alevi haklarının verilmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu. 


İnşa edilen cemevinin öneminden bahseden İstanbul Cemevi Başkanı Gazi Arslan, "Gençlerimizin Alevi-İslam inancı içerisinde edepli, kültürlü, ahlaklı, ilim ile dolu insanlarımızın yetişmesi için temelini attık." dedi. Halkalı'da inşa edilecek 12 katlı cemevi projesinin içerisinde ibadethanenin yanı sıra öğrenci yurdu, kütüphane, kreş, dershane, toplantı salonları, sanat, kültür ve eğitim merkezleri de yer alıyor. 


Zaman Gazetesi 


Geri Dön