29 / 04 / 2024

istanbul denetimi

istanbul denetimi

İstanbul'da en kötü ihtimalle 7.7 şiddetinde bir deprem bekleniyor. Ancak yeni yapılarda denetim sıkıntısı var. TMMOB, Yapı Denetim Kanunu'nun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor

Forum Diyarbakır için rec proje denetimi!

Gayrimenkul şirketlerine teknik danışmanlık hizmeti vermekte olan REC Real Estate Consultancy, İstanbul’da bulunan şubesi üzerinden Multi Turkey için yeni yapılan Forum Diyarbakır Alışveriş Merkezi için proje denetimi görevini üstlendi...

Özgür Eğilmez: İstanbul depreme hâlâ hazır değil!

İstanbul depreme hâlâ hazır değil 17 Ağustos depreminin ardından 15 yıl geçmesine rağmen İstanbul büyük depreme hazır değil. Olası depremde gidilecek alanlar AVM yapılırken, yapı denetimi ise zayıflatıldı.

Quasar İstanbul yaşam merkez olmayı hedefliyor!

Türkiye ve dünyanın ilk metalüks gayrimenkul projesi olan Quasar istanbul, İsviçre'nin kalite, mükemmeliyet ve konfor anlayışını Türk misafirperverliği ve kültürel zenginliğiyle buluşturarak lüks yaşam merkezi olmayı hedefliyor.

Mehmet Şimşek: Vergi denetimi nesnel çerçevede yapılıyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetimi yapılacak mükelleflerin yüzde 90'ının, nesnel bir çerçevede risk analiz sisteminin çıktılarına göre belirlendiğini söyledi.Şimşek 'Vergi denetimi nesnel çerçevede yapılıyor' dedi.

Conrad İstanbul en iyi konferans oteli!

Conrad istanbul, tüm dünyadaki seyahat acentelerinin oylarıyla belirlenen Dünya Seyahat Ödüllerinin (World Travel Awards) Avrupa finalinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin En İyi Konferans Oteli seçildi.

Martı İstanbul Hotel teknik altyapıya sahip toplantı salonlarıyla ön planda!

Martı Istanbul Hotel, doğal gün ışığı alan, kullanışlı tasarıma sahip ve genel kurullardan canlı yayınlara kadar her tür organizasyondaki gereksinimlere cevap verebilen teknik altyapıya sahip toplantı salonlarıyla ön plana çıkıyor.

Türkiye Polimer Konferansı İstanbul'da yapılacak!

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) tarafından düzenlenen Türkiye Polimer Konferansı istanbul'da yapılacak. PLASFED'ten yapılan açıklamaya göre, federasyon tarafından gerçekleştirilecek. Fuar, 27 ile 28 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak.

Evora İstanbul'da ticari üniteler ihaleye çıkıyor!

Evora istanbul'da bulunan 65 dükkân, 10 ofis, 1 ortaöğretim okul binası ve 1 poliklinik binasından oluşan toplam 77 ticari ünite açık artırma yöntemiyle ihale edilecek.

Rings İstanbul'da 5 bin TL peşinat, 0.76 faiz!

Rings istanbul'da sınırlı sayıdaki geniş bahçeli ve orman manzaralı teraslı evlerden ya da Rings AV M üzerinde bulunan rezidans dairelerden birine 5 bin lira peşinatla sahip olabiliyor.

Çevre Bakanlığı binaların her katı içinde ayrı ayrı beton denetimi yapacak!

Yapıların inşasında kullanılan betonlarda kalitenin arttırılması amacıyla, revizyon yapıldı.Çevre Bakanlığı, mevcut denetimlerine ilave olarak artık binaların her bir katı içinde ayrı ayrı beton denetimi yapacak.

İstanbul 216 projesi için yüzde 20 ön talep toplandı!

Fikirtepe'de istanbul 216 projesine start veren Baysaş İnşaat, Ağustos ayında yapacağı lansman öncesi avantajlı fiyat ve ödeme kolaylığı sunuyor. Şu ana kadar projeye yüzde 20 talep toplandı.

Martı İstanbul Hotel İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru oldu!

Türk turizminin köklü şirketi Martı Grup’un ilk şehir oteli Martı Istanbul Hotel’in, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ( İKSV )’na desteğini bu yıl da sürdürüyor.

Fikirtepe Concord İstanbul adres!

İlk etabında 332 adet daire bulunan Fikirtepe Concord İstanbul adres bilgileri şu şekilde: TEKNİK YAPI PLAZA, Barbaros Mah, Ihlamur Sk. No:2B (Uphill Court) Batı Ataşehir - Istanbul TR 34746...

istanbul denetimi Haberi

istanbul denetimi

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, kentsel dönüşüm projelerinin depreme uygun yapılar üretmediğini, TOKİ konutlarının da yapı denetiminden muaf tutulduğunu söyledi. Soğancı. Jeofizik Mühendisleri Odasının (JMO) düzenlediği "İstanbul Depreme hazır mı?" başlıklı sempozyumda konuştu. Açılış konuşmasını yapan JMO İstanbul Şube Başkanı Erdal Şahan, deprem riskinin en fazla olduğu bölgelerdeki sanayileşmeye ve nüfus artışına dikkat çekti. Bu bölgelerden birinin İstanbul olduğunu belirten Şahan "Yeni yapılarda yapı denetim sıkıntısı var. TMMOB un yapı denetim yetkisi elinden alındı. Yapı denetim kanununun muhakkak değiştirilmesi gerekiyor" dedi. 


1996 ÖNCESİ SAĞLAM YAPI ENGELLENDİ 

İlk oturumu yöneten Prof. Dr. Yüksel Örgün Tutay, nüfus kesiminin ve bina sayısının azaltılması gerektiğini belirtti. Tunay "Hâlâ deniz dolgularının yapılmasından anlıyoruz ki İstanhul depreme hazır olmayacak" dedi. Kandilli Rasathanesi'nden Prof. Dr. Niyazi Türkelli,...