04 / 05 / 2024

istanbul depreminden etkilenecek ilçeler

istanbul depreminden etkilenecek ilçeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut beklenen İstanbul depremi ile ilgili olarak  “İstanbul’da depreme karşı çalışmalar risk içermeyen bölgelerde yapılmış ve bunlar yoğun yapılaşma getiren yatırım projeleri olarak kalmış.” dedi.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

DEGÜDER Başkanı Türkkan’dan korkutan açıklama! ‘Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!’

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, olası İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan, “Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!” dedi.

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

Deprem profesörü Naci Görür İstanbul depreminde en çok etkilenecek bölgeyi açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Büyük bir depremin İstanbul'un kapısına dayandığını belirten Deprem profesörü Naci Görür İstanbul depreminde en çok etkilenecek bölgeyi açıkladı!

Hangi ilçe olası İstanbul depreminden en az etkilenecek?

İstanbul Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, 1999 depreminde orta hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binaların yenilenmesi ile ilçenin olası İstanbul depreminden en az etkilenen ilçelerden biri olacağını belirtti.

İstanbul depreminden en çok bu ilçeler etkilenecek!

Prof. Dr. Naci Görür, büyük İstanbul depreminin gerçekleşme olasılığını yüzde 64 olarak belirtti ve mevcut iyileştirme çalışmalarının can kaybını azaltmayacağını, İstanbul'un rantsal değil, köklü bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

İstanbul’un 17 ilçesi tsunamiden etkilenecek!

İBB ve ODTÜ işbirliği ile yapılan "İstanbul Tsunami Bilgi Kitapçıkları" çalışması kapsamında İstanbul'da tsunamiden etkilenecek 17 ilçenin durumlarına ilişkin bilgiler yayınlandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesinden etkilenecek bölgelere ziyaret!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinden kuzeyde en fazla etkilenecek bölgelerin başında yer alan Yeniköy ve Karaburun’da incelemelerde bulundu.

İstanbul depreminden hangi ilçe en çok etkilenecek?

İstanbul’da gerçekleşen 5.8’lik korkutan depremden sonra binalarda hasar oluştu. Oluşan hasarlar sonrası İstanbul’da olası bir depremde en çok etkilenecek ilçeler merak konusu oldu…

Nlogo İstanbul ikinci etap satışları devam ediyor!

Özyurtlar inşaat, Nlogo istanbul'un ikinci etabını ve New Bahçeşehir projesini satışa çıkardı. Nlogo istanbul ikinci etap 850, New Bahçeşehir ise 98 daireden oluşuyor.

İstanbul'da markalı konut projeleri yüzde 18 arttı!

Eva Gayrimenkul Değerleme'nin 2014 istanbul Markalı Konut Araştırması, kentin 34 bölgesinde bin 7 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 430 bine ulaştığını ortaya koydu.

Legoland İstanbul'un temeli atıldı!

Legoland Discovery Centre istanbul Genel Müdürü Sarper Hilmi Sunar, Legoland Discovery Centre istanbul'un bu yılın yaz aylarında ziyaretçileriyle buluşmaya hazır olacağını söyledi.

Moment İstanbul'da dairelerin yüzde 25'i satıldı!

AC Yapı'nın istanbul Anadolu Yakasfndaki Kartal'da inşasına başladığı Moment İstanbul projesi, konut yatırımcılarının yeni adresi haline geldi. Yoğun ilgiyle satışların başladığı projede dairelerin yüzde 25'i sahiplerini buldu.

istanbul depreminden etkilenecek ilçeler Haberi

istanbul depreminden etkilenecek ilçeler

Gündemden düşmeyen büyük Marmara depreminin beklendiği mega kent İstanbul, söz konusu felakete de hazırlıksız. Açıklanan resmi rakamlara göre, İstanbul'da toplamda 1 milyon 166 bin bina yer alıyor. Eğer 7.5 büyüklüğünde bir deprem yaşanırsa yaklaşık olarak 48 bin bina ağır hasar almış olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı görevine gelen Özlem Tut, İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte BirGün'den Filiz Gazi'nin Özlem Tut'la gerçekleştirdiği o röportaj....

- İstanbul’da olası deprem senaryolarına karşı ne gibi planlarınız var?

İstanbul genelinde mevcut bina envantere göre 1 milyon 166 bin bina bulunuyor. “İstanbul Olası Deprem Hasar Tahmin Çalışması” sonuçlarına göre; İstanbul’da meydana gelecek 7.5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosunda yaklaşık 48 bin binanın ağır veya çok ağır,...