01 / 05 / 2024

Hangi ilçe olası İstanbul depreminden en az etkilenecek?

Hangi ilçe olası İstanbul depreminden en az etkilenecek?

İstanbul Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, 1999 depreminde orta hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binaların yenilenmesi ile ilçenin olası İstanbul depreminden en az etkilenen ilçelerden biri olacağını belirtti.



İçişleri Bakanlığı’nın talimatı üzerine Avcılar’da olası İstanbul depremine hazırlık için kamu kuruluşlarının çalışmalarının gözden geçirildiği toplantılardan üçüncüsü dün gerçekleştirildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; başta Avcılar Belediyesi olmak üzere çeşitli kamu kuruluş temsilcileri olası İstanbul depremi için hazırlanan felaket senaryosunda nasıl çalışma izleyeceklerini paylaşırken, kentsel dönüşüm çalışmaları gündeme getirildi. 

Toplantıda, 7.5 büyüklüğündeki olası depremden sonra toplanma alanları ve çadırkentlerin nereye kurulacağı ve enkazın kaç iş makinesi kullanılarak kaldırılacağı, afetzedelere dağıtılacak yatak, battaniye, yastık gibi ihtiyaçların nasıl karşılanacağı konuşuldu.

Hangi ilçe olası İstanbul depreminden en az etkilenecek?

“HER SOKAKTA NEREDEYSE DÖNÜŞÜME GİREN BİNAMIZ VAR”

Toplantıya başkanlık eden Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, afete duyarlı bir toplum oluşturmak, olası afet durumunda gereken tedbirleri alarak kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının nasıl hareket edeceğini gözden geçirmeyi planladıklarını dile getirdi. 

Kaymakam İnan, Avcılar’ın 1999 Gölcük depreminden İstanbul’da en fazla etkilenen ilçe olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: 

- Olası İstanbul depremi denilince akla doğal önce Avcılar geliyor. İlçemizde 1999 depreminden etkilenen ve günümüze kadar gelen orta hasarlı 251 bina vardı.

- Bunların büyük bölümü kentsel dönüşüm kapsamında yıktırıldı veya güçlendirildi. En geç önümüzdeki ay içerisinde bu binalardan kalanları (Yaklaşık 100 bina) boşalttırmış olacağız.

Hangi ilçe olası İstanbul depreminden en az etkilenecek?

- Binalar boşalınca zaten kısa sürede bir dönüşüm firması ile anlaşıyorlar. Avcılar’da hemen her sokakta neredeyse dönüşüme giren binamız var.

- Sahipleri tarafından da kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binalar var. Bu çalışmalar bittiğinde Avcılar avantajlı daha güvenli bir ilçe gelecek. Belki de depremden en az etkilenen ilçe durumuna gelecek.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tam gaz!


Geri Dön