29 / 04 / 2024

İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kent Komisyonu

İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kent Komisyonu

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kent Komisyonu, Çevre Mühendisleri Odası ve Kuzey Ormanları Savunması'nın bugün İstanbul'un Ekolojik Yıkım-Talan Haritası raporu açıklandı.

Uzun yola çıkan herkesi ilgilendiriyor; Bolu Dağı Tüneli ile ilgili kritik karar

Bolu'da düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'nda, Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin, tünelin İstanbul istikametine doğru 70 metre uzatılacağını açıkladı. İşte açıklamanın detayları...

İstanbul'un 39 ilçesinin 2022 yılı bütçesi onaylandı!

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul'daki 39 ilçenin 2022 yılı mali bütçesini onayladı.

Gürsel Tekin'den Kanal istanbul ÇED raporu açıklaması!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul projesinin bilirkişi heyetinden bir akademisyenin tehdit ve baskı gördüğünü ileri sürerek görevinden çekildiğini duyurmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

TMMOB'dan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kanal İstanbul ÇED Olumlu Kararı İptal Davası için belirlenen bilirkişilerin objektif olmadığını ileri sürerek dilekçe verdi ve itirazda bulundu.

Ali Yerlikaya: İstanbul'da 77 sorunsuz arsa var!

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin 1999 öncesindeki başta eğitim kurumları, okullar olmak üzere bütün kamu binalarının yıkılıp yeniden yapılması veya güçlendirilmesi amacıyla 2006'da kurulduğunu hatırlatan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "İstanbul'da 77 sorunsuz arsa var" dedi.

Süleyman Soylu'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığında (AFAD) yapılan İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Binalarımızı değerlendirirken lütfen iyimser olmayalım" dedi.

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Abdullah Sevim: Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul depremi 9-10 şiddetinde olacak!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. Sevim, "1 milyon 600 bin binanın yaklaşık yüzde 60’ı riskli" dedi ve "Kanal İstanbul yapılırsa Küçükçekmece Gölü ile Marmara Denizi arasındaki alan, depremi 9-10 şiddetinde hissedilecek” dedi...

Müftülüklerde 1.328 çift dünyaevine girdi!

İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, il ve ilçe müftülüklerince gerçekleştirilen nikah işlemleriyle ilgili olarak, "İstanbul genelinde şimdiye kadar müftülüklerimizde 1.328 nikah akdi gerçekleştirildi. Müftülüğe nikah işlemleri için en fazla başvuru yapan ilçe Ümraniye ve Avcılar oldu." diye konu

Süleyman Soylu: Depreme karşı tedbirli olmak durumundayız!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bakan Soylu, AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda Elazığ depremini değerlendirdi.

TMMOB'den Kanal İstanbul'a karşı dava çağrısı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul projesinin konuşulması üzere bir basın toplantısı düzenledi. TMMOB, projeye itiraz eden İstanbullulara, "17 Şubat 2020 tarihine kadar Kanal İstanbul Projesi’ne dava açma hakkınız bulunuyor" dedi...

Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu Kanal İstanbul Çalıştayında!

Kanal İstanbul Çalıştayı, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.Çatıştayın gerçekleştirildiği salona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte girdi...

İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kent Komisyonu Haberi

İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kent Komisyonu

3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanalistanbul gibi mega projelerle İstanbul'un su havzaları, ormanları, doğal sit alanları büyük tehdit altında. Raporda İstanbul‘da nüfus artışı yılda % 4, özel otomobil sahipliliğindeki artış ise yılda % 16 olduğu belirtilirken, bu eğilimin devam etmesi halinde 2020 yılında 7 köprü, 2040 yılında ise 70 köprünün daha yapılması...