08 / 05 / 2024

istanbul İmar transferi

istanbul İmar transferi

İSTANBUL’da yapıların yoğun ve sağlıksız olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm yapılması için ‘imar hakkı transferi sistemi’ gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın sunduğu öneriye gayrimenkul patronları da sıcak bakıyor.

İstanbul Arnavutköy plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi, Arnavutköy Merkez ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’na İmar Hakkı Transferi İle İlgili Hükmün Eklenmesine İlişkin Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Marıss İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Marıss İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Vahid Akbarinoor tarafından açıldı.

Mar Yapı, Divan Suites İstanbul G Plus Oteli’ni sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Divan Suites İstanbul G Plus Oteli, Mar Yapı tarafından sağlık çalışanlarının hizmetine sunuldu. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, "Sağlık çalışanlarının ev konforunda dinlenmesi ve moral bulması bizler için çok önemli" dedi...

Allseas Marıne Contractors S.A. Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Allseas Marıne Contractors S.A. Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi 10 bin TL sermaye ile 11 Eylül 2017 tarihinde açıldı.

Mar Yapı ve Wanda Grup'tan Wanda Vista İstanbul Otel projesi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında Mar Yapı ile Çin'in gayrimenkul devi Wanda Grup'un işbirliğinden bahsetti. 2 firma tarafından Güneşli'ye Wanda Vista İstanbul Otel geliyor.

İmar hakkı transferi nasıl olur?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm sürecinde hayata geçirmek üzere imar hakkı transferi üzerinde çalışıyor. Peki, imar hakkı transferi nedir? İmar hakkı transferi nasıl olur?

Sancaktepe Belediyesi, imar hakkı emsal transferi tekliflerini görüşüyor!

Sancaktepe Belediye Meclisi, bugünkü Ocak ayı Meclis Toplantısı'nda iki adet İmar Hakkı Emsal Transferi teklifini görüşüyor. İşte bmaşlama saati 16:00 olan Sancaktepe Belediye Meclisi Toplantısı'nın gündem maddeleri...

İmar hakkı transferi ve imar hakkı sertifikası!

Yine birçok arazide tarihi sit alanı, öngörünüm alanlarında kısıtlılık oluştuğu bu arazi sahiplerinin onlarca yıl bu arazilerini kullanamadıkları görülmektedir. Avukat Ali Güvenç Kiraz İmar hakkı transferi ve imar hakkı sertifikası ile ilgili bir değerlen

İmar Hakkı Transferi Çalıştayı ile son aşamaya gelindi!

İmar Hakkı Transferi ile gayrimenkuller menkul olarak sertifikalandırılacak… İmar hakkı alınabilir, satılabilir ve transfer edilebilir bir değer olacak…Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar hakkı transferinin ülkemizde de uygulanması için çalıştay düzenledi.

İmar Hakkı Transferi Çalıştayı 29 Kasım'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ile imar hakkı transferini masaya yatırıyor. İmar mevzuatındaki imar hakkı transferi hükümlerinde değişiklik yapmayı planlayan Bakanlık, çalıştayda akademisyenlerin ve belediyelerin fikrine danışacak.

İmar transferi nedir?

Bir arazi veya arsada ya da bina üzerinde, kat mülkiyeti kanunu, imar kanunu, imar planı veya imar yönetmelikleriyle izin verilen yapılaşma ve fiziki geliştirme hakkı transfer edilebilecek. Peki, İmar transferi nedir, nasıl olur?

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Ali Güvenç Kiraz İmar Transferi Sertifikası'nı yazdı!

Çevre ve Şehircilik bakanlığı imar transferi sertifikası çıkarılacağını ve bu şekli ile imarı kısıtlanmış alanlarda mağduriyetin önüne geçileceğini açıkladı. Ali Güvenç Kiraz İmar Transferi Sertifikası'nı yazdı.

istanbul İmar transferi Haberi

istanbul İmar transferi

6.5 milyon konutu yenileme hedefiyle yola çıkılan kentsel dönüşüm hamlesinde en önemli sorunlardan biri de mevcut imar hakları. İstanbul’da çok sayıda ilçede riskli yapılar ek imar hakları verilemediği için yapılamıyor. Kimi gayrimenkul firmaları yeni proje için kamudan ek imar hakkı isterken, bir yandan da verilecek ek hakların şehre vereceği zarar konuşuluyor. Bu çıkmaza, çözüm önerisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’dan geldi.


‘Şehrin Geleceği İstanbul 2014 Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuşan Topbaş, “Tarihi yarımada başta olmak üzere bazı bölgelerde yeni bir takım yoğunluklar getirme imkânı olmadığına göre ve mevcut imar haklarının çok daha üzerinde yapılanmalar ortaya çıkmış olduğu için bu alanlardaki mevcudu korumak, artı bir değer vermenin imkânı olmadığı yerlerde imar hakkı transferi gibi bir sistem getirmek mümkün olabilir” dedi.  Düzenlemeyle...