02 / 05 / 2024

İstanbul-İzmir otoyol güzergâhında arsa fiyatları

İstanbul-İzmir otoyol güzergâhında arsa fiyatları

Avrupa’nın en büyük altyapı projesi arsa sahiplerine yaradı. İstanbul-İzmir otoyol güzergâhında olan arsaların metrekaresinin 400’den 1.000 TL’ye çıkması bekleniyor. İstanbul-İzmir otoyolu arsa fiyatlarını ikiye katlayacak...

Paramız pul oldu! Son 14 yılda 200 liralık banknot nasıl eridi? Alım gücü hızla geriliyor!

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın alım gücü hızla geriliyor. Yaklaşık 14 yıl önce tedavüle çıkan 200 lira ile canımızın istediği gibi alışveriş yapabilirken, hızla tırmanan enflasyon karşısında artık 200 liranın da bir hükmü kalmadı.

TOKİ'den Kanal İstanbul'a komşu 1,1 milyar TL'lik 925 yeni konut! Projeyi Gürtaş Yapı inşa edecek!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergâhına 430 metre mesafede bulunan arazilere 1,1 milyar lira bedelle 925 konut, 8 dükkân ve 1 cami inşa edecek. Kanal İstanbul güzergâhındaki konut projeleri için peş peşe ihaleler gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...

Gümüş fiyatlarında büyük fırtına! Son dakika rakamlarını duyan inanamıyor! 20 Kasım 2022 gümüş fiyatları!

Gündemden düşmeyen gümüş fiyatları 13,00 TL ile en yüksek rakama ulaşmış ve rekor kırmıştı. rekor kırdı. Hızla yükselmeye başlayan gümüş fiyatlarında büyük fırtına yaşanıyor. Son dakika rakamlarını duyan inanamıyor! 20 Kasım 2022 gümüş fiyatları...

Gümüş tekrar şaha kalktı! Gümüş fiyatlarında flaş seviye! Gören mutluluktan uçuyor...

Gümüş fiyatları bugün hızla yükselişe geçti. Haftanın ilk iki günü düşüşe geçen gümüş fiyatları son günlerde yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başardı. İşte gümüş fiyatlarında flaş seviye. Ayrıntılar haberimizde...

Gıda fiyatlarında beklenen düşüş gecikebilir! Açıklanan rakam endişe yarattı

Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık yüzde 105,70, aylık yüzde 15,16 arttı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlar gıda fiyatlarında yaz aylarında düşüş beklentisinş öteledi. Ekonomi uzmanları "Enflasyonun hızını kesmesini beklerken gelen rakamlar pek de bekleneni veren türden değil" açıklaması yaptı.

Herkes altını bir kenara bırakıp hemen gümüşe baksın! Gümüş hız sınırını aştı! Gümüş fiyatlarında son dakika!

Yatırımcılar altın ve gümüş piyasasını merakla takip ediyor. Altın fiyatları bu hafta içerisinde hızla yükselmeye başlarken gümüş fiyatları da altından geri kalmadı. şu dakikalarda gümüş hızla yükseliyor herkes hemen gümüşe baksın! Gümüş bugün ne kadar oldu? İşte son dakika gümüş fiyatları...

Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu! 

Çanakkale’de inşaatında sona gelinen Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını iki katına çıkardı. Köprünün güzergâhında bulunan konutlarda yüzde 35-40 artış olurken turizm alanlarında ise yüzde 37-50 arasında artış yaşandı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul'daki arazisi 'konut+ticaret alanı' mı oldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergâhında aldığı tarla vasfındaki arazi proje, uygulama imar planlarıyla 'konut + ticaret alanı'na çevrildi. Araziye konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisleri gibi yapılar yapılabilecek.

Yaylaların otantik mimarisi betonlaşmayla mı kayboldu?

Yeşil Yol güzergâhında yer alan  yaylalarda betonlaşmanın önüne geçilemiyor. Yaylaların otantik mimarisi adeta kayboldu.

Tapu sorgulamaya kısıtlama!

Kanal İstanbul projesinin güzergâhında bulunan mülkiyet tartışmaları devam ederken bölgede Kuveytli bir şirketin 53 dönüm, Suudi Arabistanlı bir iş insanın da 9 dönüm arazi almasının duyulmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü belediyelerin tapu bilgilerine ulaşım kısıtlandı.

Arapların Kanal İstanbul güzergahından metrekarelerce arazi aldığı ortaya çıktı!

Çılgın proje Kanal İstanbul güzergâhında projenin açıklanmasından sonra Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın da arazi satın aldığı ortaya çıktı. 

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

İstanbul-İzmir otoyol güzergâhında arsa fiyatları Haberi

İstanbul-İzmir otoyol güzergâhında arsa fiyatları

Avrupa’nın en büyük altyapı projesi arsa sahiplerine yaradı. İstanbul-İzmir otoyol güzergâhında olan arsaların metrekaresinin 400’den 1.000 TL’ye çıkması bekleniyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Koordinatörü Bilge Beller Özçam, İstanbul- İzmir otoyol projesinin bölgeye turizm, sanayi ve konut sektörlerinden yatırımcı çektiğini belirterek, “Bölgedeki arsa ile konutlar yola olan cephe ve mesafesine göre metrekare başına 400-600 lira arasında alıcı buluyor. Otoyol inşaatının sonlarına doğru fiyatların 1.000 lira mertebelerine kadar çıkacağı tahmin ediliyor” dedi. 


870 MİLYON TL CEPTE

Özçam, projede öncelikli hedefin 2015 yılına kadar İstanbul-Bursa güzergâhının bitirilmesi olduğunu belirterek, projenin 7 yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.   

Bilge Beller Özçam ayrıca projenin İzmit-Körfez geçişiyle, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyoluna ilişkin yılda 870 milyon TL tasarruf sağlayacağına da dikkat çekti. Beller Özçam İzmir Kemalpaşa’da en somut arsa fiyat artışlarının yaşandığını belirtti.


MALİYETİ...