05 / 05 / 2024

İstanbul-İzmir Otoyolu kamulaştırma

İstanbul-İzmir Otoyolu kamulaştırma

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Bursa'dan İstanbul'a gidecekler en fazla 45 dakikada İstanbul'a kesintisiz bir ulaşımla varmış olacaklar" dedi.

İstanbul'un o ilçesi için son dakika kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul ili, Silivri ilçesi, Seymen ve Çeltik mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

İzmir Ödemiş ve Kiraz için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Ödemiş ve Kiraz ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İzmir Ödemiş için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Ödemiş ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İstanbul Sultangazi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Sultangazi ilçesi, Cebeci Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

İstanbul'un 9 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili,Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Silivri ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İzmir'in iki ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Menderes ve Ödemiş ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Sarıyer için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Sarıyer ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İstanbul Avcılar için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Avcılar ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Güngören için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Güngören ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Bergama için kamulaştırma kararı!

İzmir ili Bergama ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nin kamulaştırma kararı TBMM'de!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Başakşehir Şahintepe Mahallesi için alınan acil kamulaştırma kararıyla ilgili soru önergesi verdi.

İzmir Bergama için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Begama ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. İzmir Bergama için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Aliağa için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Aliağa ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul-İzmir Otoyolu kamulaştırma Haberi

İstanbul-İzmir Otoyolu kamulaştırma

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul ile İzmir arasını 3 saate indirecek olan İstanbul-İzmir Otoyolu inşaatında şu ana kadar 1 milyar 750 milyon lira kamulaştırma, 10 milyar 500 milyon lira da yol inşaatı için harcama yapıldığını bildirdi.


Yıldırım, Mövenpick Otel'de basın kuruluşlarının İzmir'deki temsilcileriyle sohbet toplantısında bir araya geldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının faaliyetlerinin anlatıldığı sunumun ardından, projelere ilişkin bilgi veren Yıldırım, İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne dair kamuoyunda ittifak sağlanmaya başladığını belirtti.


Projenin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılmasının planlandığını, o nedenle taliplisinin de bulunması gerektiğini ifade eden Yıldırım, yerel özelliği bulunan bu ölçekte bir projenin ilk kez deneneceğini açıkladı.


Daha önce Yap-İşlet-Devret modeliyle Avrasya Tüneli inşaatına başlandığını ancak o projenin henüz devreye girmediğini anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:


"Ondan sonra ilk proje...