27 / 04 / 2024

İstanbul kaça ayrılacak

İstanbul kaça ayrılacak

1966 yılında yapılan bir İl Genel Meclisi toplantısında, Adalet Partili üyeler İstanbul Belediyesi'nin üçe ayrılmasını teklif etmişler. Beyoğlu, Anadolu Yakası ve İstanbul olmak üzere üç belediye başkanı tarafından idare edilmesini talep etmişler.

1934'te Adalar için yeni karar alınmış: Oteller sınıflara ayrılacak, fiyatlar kontrol edilecek!

1934 yılında Adalar'ı güzelleştirmek için yeni bir karar alınmış. Karara göre oteller sınıflara ayrılacak ve fiyat listeleri sıkı şekilde denetlenecekmiş. 

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? 1 Ocak'ta AVM'ler kaçta açılacak 2024?

Yılbaşı dolayısıyla 31 Aralık 2023 ve 1 Ocak 2024 alışveriş merkezleri (AVM) çalışma saatleri araştırılıyor. ''AVM'ler 1 Ocak'ta kaçta açılacak 2024'' sorusunun yanıtı alışveriş merkezine gitmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki AVM'ler 1 Ocak'ta kaçta açılacak 2024?

ŞOK Market'te Ufo ısıtıcı 2 bin 699 TL'ye, şemsiye 139 TL'ye satışa çıkarılacak! ŞOK 21 Ekim kataloğu

ŞOK Market 21-24 Ekim tarihleri arasında geçerli satışa çıkarılacak aktüel ürünlerini yayımladı. Bu kapsamda ŞOK'ta birçok ürün uygun fiyata satışa çıkarılacak. ŞOK Market'te Ufo ısıtıcı 2 bin 699 TL'ye, şemsiye 139 TL'ye satışa çıkarılacak! ŞOK 21 Ekim kataloğu...

Asgari ücrette hesaplar değişti! Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Yüzde kaç zam yapılacak?

Asgari ücretli milyonlarca çalışan, Temmuz ayında maaşlara ne kadar zam yapılacağını merakla araştırıyor. Peki Temmuz'da asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak? Şu an hangi rakamlar konuşuluyor?

Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memurlara Temmuz ayında yüzde kaç zam yapılacak? Rakamlar peş peşe verildi! 

Milyonlarca memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memurlara Temmuz ayında yüzde kaç zam yapılacak? 

Marketler Ramazan’da kaça kadar açık? BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA çalışma saatleri...

Ramazan’ın gelişi ile beraber temel gıda ürünlerine rahatlıkla ulaşabilmek isteyenler özellikle sahur saatleri için marketlerin saatlerinde bir değişiklik olup olmadığını sorgulamaya başladı. Peki, Ramazan ayında marketler sat kaça kadar açık? Zincir marketlerin çalışma saatleri nasıl? İşte detaylar

İstanbul’dan kaçışa EYT göçü de eklendi, o bölgede arsa bulmak mucize oldu!

Kahramanmaraş merkezli felaketin ardından 7 büyüklüğünün üzerinde bir depremin beklendiği İstanbul’dan kaçışa bu kez de EYT göçü eklendi. Megakentten kaçanların çoğunun adresi olan bu bölgede fiyatlar adeta uçarken artık arsa bulmak mucize oldu.

7.6'lık İstanbul depreminde neler olacak? Hangi ilçe kaç şiddetinde sarsılacak? İşte 10 şiddetinin hissedileceği ilçeler

Türkiye'nin 11 ilinde yaşanan büyük yıkımın ardından, deprem riski yeniden gündem oldu. Peki 7.6'lık İstanbul depreminde neler olacak? Hangi ilçe kaç şiddetinde sarsılacak? İşte 10 şiddetinin hissedileceği ilçeler

Hyundai Kona Elektrik Şubat ayında kaça satılıyor? İşte herkesin merak ettiği aracın 14 şubat 2023 fiyatı!

Hyundai Kona Elektrik modelinin Şubat ayında kaça satıldığı belli oldu. İşte herkesin merak ettiği aracın özellikleri ve 14 şubat 2023 fiyatı!

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? Yılbaşında AVM’ler açık mı kapalı mı olacak? Yılbaşı AVM çalışma saatleri!

Yılbaşında AVM’lerin açık olup olmayacağına dair sorular şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Peki 31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık?

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur?

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur? İşte detaylar!

Asgari ücret artışı yaşlılık maaşını da vurdu! Yaşlılık maaşı kaça çıktı? Yaşlılık maaşı kaç ayda bir alınır 2022?

Yaşlılık aylığı ne kadar oldu? Asgari ücret zammı, pek çok kişiyi etkilemektedir. Bunların başında yaşlılık aylığı alan kişiler gelmektedir. Peki Yaşlılık maaşı kaça çıktı? İşte detaylar!

İstanbul kaça ayrılacak Haberi

İstanbul kaça ayrılacak

İstanbul Belediyesi'nin üçe ayrılması istendi


  İl Genel Meclisi'nin çarşamba günkü toplantısında dört AP'li üye, İstanbul Belediyesi'nin üçe ayrılmasını teklif eden bir takrir vermişlerdir.

  AP'li üyeler Beyoğlu, Anadolu Yakası ve İstanbul olmak üzere şehrin üç belediye reisi tarafından idare edilmesini talep etmişlerdir. Meclis'e başkanlık eden yeni Vali Vefa Poyraz, takriri Mülkiye Komisyonu'na havale edince, CHP'li Meclis Üyesi Ayhan Yetkiner söz almış ve ''siz tarafsız bir başkan değilsiniz. Önce ben bir takrir verdim, bunu müzakereye koymanız gerekirdi. Size itimadım yok'' demiştir.

  Başkan Vefa Poyraz, yanlışlık olabileceğini belirterek özür dilemiştir. 

  AP'li üyelerin Belediye'nin üçe ayrılması yolundaki takririnin ekseriyette olan Mülkiye Komisyonu'nda daha sonra da İl Genel Meclisi'nde kabul edileceği ve teklifin Büyük Millet Meclisi'ne götürüleceği AP'li üyeler tarafından ifade edilmiştir.


Hürriyet Gazetesi 22...