30 / 04 / 2024

istanbul lale dikilen yerler

istanbul lale dikilen yerler

İstanbul'da lale devri yeniden başladı. Silivri'den Tuzla'ya 5 milyon lira harcama yapılarak, 211 farklı türde 20 milyon lale dikildi. Dikimler 2005 yılında başladığında 150 bin lira maliyetle 600 bin laleyle başlamıştı...

İstanbul'da lale zamanı başlıyor!

'İstanbul Lalesiyle Buluşuyor!' temasıyla 2005 yılında başlayan İstanbul Lale Festivali'nin bu yıl onuncusu düzenleniyor. Emirgan Korusu’na 192 farklı türde 2milyon 800 bin lale dikildi.

Mardin Lale Sineması onarım çalışması ardından hizmete açılacak!

Yaklaşık 80 yıl önce kentin ilk sinema salonu olarak hizmet vermeye başlayan Lale Sineması, 1980 yılında kapatıldı. 34 yıldır kapalı bulunan sinemanın yeniden açılması için kısa süre önce çalışma başlatıldı.

Fortis İstanbul Basın Ekspres Yolu'nda yükseliyor!

Gate inşaat tarafından hayata geçirilecek olan Fortis istanbul projesi Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan Aslan Tır Garajı arazisinde inşa edilecek. Fortis İstanbul projesi 391 adet daire ve 18 adet dükkandan meydana geliyor.

Mardin Lale Sineması yeniden perdesini açacak!

Yaklaşık 80 yıl önce kentin ilk sinema salonu olarak hizmet vermeye başlayan Lale Sineması, 1980 yılında kapatıldı. 34 yıldır kapalı bulunan sinemanın yeniden açılması için kısa süre önce çalışma başlatıldı.

Quasar İstanbul yaşam merkez olmayı hedefliyor!

Türkiye ve dünyanın ilk metalüks gayrimenkul projesi olan Quasar istanbul, İsviçre'nin kalite, mükemmeliyet ve konfor anlayışını Türk misafirperverliği ve kültürel zenginliğiyle buluşturarak lüks yaşam merkezi olmayı hedefliyor.

Conrad İstanbul en iyi konferans oteli!

Conrad istanbul, tüm dünyadaki seyahat acentelerinin oylarıyla belirlenen Dünya Seyahat Ödüllerinin (World Travel Awards) Avrupa finalinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin En İyi Konferans Oteli seçildi.

Martı İstanbul Hotel teknik altyapıya sahip toplantı salonlarıyla ön planda!

Martı Istanbul Hotel, doğal gün ışığı alan, kullanışlı tasarıma sahip ve genel kurullardan canlı yayınlara kadar her tür organizasyondaki gereksinimlere cevap verebilen teknik altyapıya sahip toplantı salonlarıyla ön plana çıkıyor.

Türkiye Polimer Konferansı İstanbul'da yapılacak!

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) tarafından düzenlenen Türkiye Polimer Konferansı istanbul'da yapılacak. PLASFED'ten yapılan açıklamaya göre, federasyon tarafından gerçekleştirilecek. Fuar, 27 ile 28 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak.

Evora İstanbul'da ticari üniteler ihaleye çıkıyor!

Evora istanbul'da bulunan 65 dükkân, 10 ofis, 1 ortaöğretim okul binası ve 1 poliklinik binasından oluşan toplam 77 ticari ünite açık artırma yöntemiyle ihale edilecek.

Rings İstanbul'da 5 bin TL peşinat, 0.76 faiz!

Rings istanbul'da sınırlı sayıdaki geniş bahçeli ve orman manzaralı teraslı evlerden ya da Rings AV M üzerinde bulunan rezidans dairelerden birine 5 bin lira peşinatla sahip olabiliyor.

İstanbul 216 projesi için yüzde 20 ön talep toplandı!

Fikirtepe'de istanbul 216 projesine start veren Baysaş İnşaat, Ağustos ayında yapacağı lansman öncesi avantajlı fiyat ve ödeme kolaylığı sunuyor. Şu ana kadar projeye yüzde 20 talep toplandı.

Martı İstanbul Hotel İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru oldu!

Türk turizminin köklü şirketi Martı Grup’un ilk şehir oteli Martı Istanbul Hotel’in, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ( İKSV )’na desteğini bu yıl da sürdürüyor.

Fikirtepe Concord İstanbul adres!

İlk etabında 332 adet daire bulunan Fikirtepe Concord İstanbul adres bilgileri şu şekilde: TEKNİK YAPI PLAZA, Barbaros Mah, Ihlamur Sk. No:2B (Uphill Court) Batı Ataşehir - Istanbul TR 34746...

istanbul lale dikilen yerler Haberi

istanbul lale dikilen yerler


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali başladı. Festival 30 Nisan'a kadar sürecek. Festival dolayısıyla Emirgan Korusu, Taksim Meydanı, Hıp Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı festival süresince çeşitli etkinliklere sahne olacak. İstanbul Lale Kupası kapsamında Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası, Kadıköy Göztepe 60. Yıl Parkı'nda 21-27 Nisan'da gerçekleşecek.


LALELER KONYA ÇUMRA’DAN GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılı "Lale Mevsimi" kapsamında, geçen yıl parklara, korulara ve ana caddeler başta olmak üzere ilçe belediyelerinin talepleri doğrultusunda semt parklarına toplam 20 milyon lale soğanı dikildi. Bu yıl lale dikimi için Büyükşehir Belediyesi 5 milyon lira harcama yaptı.


Lale soğanları Konya'nın Çumra ilçesi başta olmak üzere; Silivri, Çatalca ve Şile, Pamukova ve Geyve köylüleri tarafından yetiştirildi....