05 / 05 / 2024

İstanbul Merkezi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı

İstanbul Merkezi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ile 31 Mayıs 2018 tarihinde Paris'te imzalanan "İstanbul Merkezi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı" onaylandı.

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum'dan 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki gösterdi.

Diyarbakır Lojistik Merkezi kuruluyor! Arsa tahsisi tamamlandı!

"Diyarbakır Lojistik Merkezi" kurulması için çalışmalara başlandı ve gerekli arsa tahsisi tamamlandı. Toplam 229 hektar alan üzerine kurulacak merkezin yatırım tutarı 123 milyon dolar olup 5.400 kişiye istihdam sağlanacak...

Türkiye Batı Şeria'daki OSB inşalarına destek verecek!

Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli, Türkiye'nin Batı Şeria'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına destek sağlayacağını dile getirdi.

OECD İstanbul Merkezi açıldı! 

Türkiye ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatının (OECD) iş birliğiyle kurulan "OECD İstanbul Merkezi"nin açılışı gerçekleşti.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sanayi yangınlarına müdahale etmek üzere özel teçhizatlı OSB İtfaiye Merkezi kurulması planlanıyor.

OECD İstanbul Merkezi yarın açılıyor!

Türkiye ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatının (OECD) iş birliğiyle kurulan "OECD İstanbul Merkezi" yarın açılıyor. 

Korona tedbirleri açık çarşı yatırımlarına ilgiyi artırdı!

Lens Yaşam Merkezi, 1162 adet konutun dışında 100’e yakın perakende mağazası, restoranları ve kafeleriyle yaşam merkezi anlayışına yeni bir soluk kazandırıyor.

Heybeliada Sanatoryumu karantina merkezi olsun önerisi!

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi “İslami Eğitim Merkezi” kurulması için Diyanet’e verildi. Halk “Burası karantina merkezi olmalı” dedi. 

Filistin İsrail'in Kudüs'e gayrimeşru sanayi bölgesi kurulması kararını kınadı!

Filistin, İsrail'in Kudüs'ün kuzeyindeki bir bölgeye gayrimeşru Yahudi yerleşimlerinden sayılan sanayi bölgesinin kurulmasına ilişkin kararı onaylamasını kınadı.

Yunus Kılıç: Hobi bahçelerinin tarım arazisine kurulmasına izin veremeyiz!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, "Biz hobi bahçelerine karşı değiliz ama bu bahçelerin tarım arazisi üzerine kurulmasına da izin veremeyiz" dedi.

İFM projesi ile İstanbul faizsiz finansın merkezi olacak!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, "İstanbul Finans Merkezi projesi ile İstanbul'un sadece finansın değil, faizsiz finansın da merkezi olacağına inanıyorum" dedi...

Ekrem İmamoğlu'ndan Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul açıklamalarına cevap!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Kanal İstanbul'un planlarına itiraz edeceğini söyledi ve "Hukuksal anlamda hangi zemin var ise o zeminde mücadelemize devam edeceğiz." dedi...

İstanbul Merkezi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı Haberi

İstanbul Merkezi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ile 31 Mayıs 2018 tarihinde Paris'te imza atılan "İstanbul Merkezi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı"na onay verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan konuya göre, OECD İstanbul Merkezi, politika araştırması yapacak, rekabetçilik için politika tasarımı ve bu politikaların uygulanması amacıyla kapasite inşa edecek.

OECD enstrümanları, araçları ve emsal değerlendirmeleri, emsal öğrenimi ve politika diyalogu gibi metodolojilerin yayılması ile bölgesel programların kapasitesini artırıp OECDnin ana ortaklarını da içerecek şekilde, ortakların OECD standartlarına yaklaşmasına yardım sağlayacak.

Merkez, uygun etkinlikler organize edip, diyalogu geliştirip ve iyi uygulamaların karşılıklı değişimiyle halihazırda bulunan bölgesel inisiyatiflerine daha da destek verilecek.