14 / 05 / 2024

İstanbul Modern yıkıldı mı

İstanbul Modern yıkıldı mı

Galataport projesi kapsamında İstanbul Modern’in yıkılıp yeniden yapılacağı konuşuluyor. Üç yıl sürecek inşaat sırasında müzenin beş yıldızlı otel yapılması düşünülen Karaköy’deki Paket Postanesi’ne taşınmasına karar verilmiş.

İstanbul Modern yıkılıp yerine otel mi yapılacak?

Galataport projesi kapsamında İstanbul Modern’in yıkılıp yeniden yapılacağı konuşuluyor. Üç yıl sürecek inşaat sırasında müzenin beş yıldızlı otel yapılması düşünülen Karaköy’deki Paket Postanesi’ne taşınmasına karar verilmiş.

Cevizlibağ’daki eski Tercüman binası yıkıldı!

Türk mimarlık tarihinin en ikonik binaları arasında gösterilen İstanbul Cevizlibağ'daki eski Tercüman Gazetesi Binası yeni adıyla Toya Plaza yıkıldı.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Eyüpsultan'daki riskli yapıların yüzde 97'si yıkıldı!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 2020 yılında tespit edilen toplamda 464 riskli yapının yüzde 97'lik kısmı yıkıldı.

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde, sabaha karşı insanların uyuduğu sırada, 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılmasının ardından bina boşaltıldı.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Arnavutköy'deki 5 kaçak yapı yıkıldı!

İstanbul Arnavutköy Taşoluk Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen 5 yapı yıkıldı.  

Esenyurt'taki toprak kaymasında istinat duvarı araçların üzerine yıkıldı!

İstanbul Esenyurt'ta dün etkili olan sağanak yağışın etkisiyle yaşanan toprak kaymasında istinat duvarı park halindeki araçların üzerine yıkıldı.

Sofya'da komünizm döneminden kalma 17 katlı bina patlayıcı ile yıkıldı!

Sofya'da, 40 sene önce "Balkanlar’ın en büyük ve en modern basın evi" olması için kurulan 17 katlı bina yüzlerce kilogram dinamit ile yıkıldı.

Bahçelievler'de ağır hasarlı 3 bina daha yıkıldı!

İstanbul Bahçelievler'de ağır hasarlı olduğu tespit edilen ve haklarında yıkılma kararı verilen 3 bina ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı...

Büyükçekmece'de 4 bina yıkıldı!

Türkiye'de son dönemde peş peşe yaşanan depremler kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul Büyükçekmece'de 4 bina yıkıldı...

Kağıthane'de 19 apartman daha yıkıldı!

Geçtiğimiz gün Kağıthane'de istinat duvarının yıkılması sonucunda çöken bina hakkında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, güvenlik gerekçesi ile çevredeki 19 binanın yıkıldığını söyledi.

Uludağ Büyük Otel yıkıldı, arsası otopark oldu!

Türkiye'nin en modern kayak tesislerine sahip olan Uludağ'daki Büyük Otel yıkıldı, otelin arsası otopark olarak kullanılıyor.

İstanbul Modern yıkıldı mı Haberi

İstanbul Modern yıkıldı mı


Galataport ihalesini Doğuş Holding geçen yıl mayıs ayında 702 milyon dolarlık en yüksek teklifle almıştı. Henüz yetkili ağızlardan bir açıklama gelmemiş olsa da aldığım duyumlara göre İstanbul Modern sanat müzesinin bulunduğu binanın yıkılarak yerine yeni bir bina yapılacakmış. İstanbul 2 No’lu Koruma Kurulu, İstanbul Modern’le ilgili son kararını “4 numaralı antrepoda yer alan İstanbul Modern’in yerinde kalması, 5 No’lu antreponun da Resim ve Heykel Müzesi olması” doğrultusunda vermişti.


Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi’ne dek uzanan alanda inşa edilecek Galataport projesi için Amerikalı bir mimarlık firmasıyla konuşuluyormuş. Üç yıl sürmesi planlanan süreçte İstanbul Modern’in Galataport sınırları içinde kalan alanda yer alan ve daha önce yenilenerek beş yıldızlı otel yapılması söz konusu olan Paket Postanesi’ne taşınmasına karar verilmiş. Hatta eğer abartılı bir...