30 / 04 / 2024

İstanbul Otopark Master Planı

İstanbul Otopark Master Planı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Ulaşım Master Planına entegre olarak İstanbul’da geleceğe dönük otopark yatırımlarının belirlendiği Otopark Master Planı İSPARK tarafından hazırlandı. Kısa orta ve uzun vadeli otopark projeleri belirlendi.

Alibeyköy Cep Otogarı'ndaki 20 yazıhane ve ticari alan kiraya verilecek! Sakın kaçırmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. A.Ş. Alibeyköy Cep Otogarı'ndaki 20 yazıhane ve ticari alanı kiraya verecek.

Otopark yoksa bina ruhsatı da yok!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek. Mutlaka otopark yapacak. Her otopark yerine bir tapu vereceğiz" dedi.

Çamlıca’ya seyirlik kule, Üsküdar’a yer altı otoparkı!

AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, trafik sorunu için yer altı otoparkı yapacaklarını, Çamlıca Kulesi’nin İstanbul’un yeni incisi olacağını belirtti. 

İBB’den Ataşehir'e 615 araçlık otopark!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir’de yaklaşık 14 dönümlük arazi üzerine 32 derslikli okul, arazinin altına da 615 araçlık zeminaltı otopark inşa ettiriyor.

Esenler'e 350 araçlık otopark!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi’nin  hayata geçirdiği park, zemin altı otopark ve Pazar yeri projesinin inşaat çalışmaları tamamlandı. 

İstanbul Havalimanı otopark ücretiyle de fark atıyor!

İstanbul Havalimanı'nın otopark tarifesi açıklandı. İstanbul Havalimanı yolcu kapasitesi, yüz ölçümü ve uçuş yapılan destinasyon sayısı gibi özelliklerinin yanı sıra otopark ücreti ile de diğer havalimanlarına fark atıyor.

İstanbul Havalimanı'nda otopark ücretleri belli oldu!

İlk etabı 29 Ekim'de açılan İstanbul Havalimanı'nda otopark ücretleri belli oldu. Buna göre, 2 ay süresince otoparktan ücret alınmayacak.

Çağlayan Adliyesi’nin yanındaki dev otopark satışa çıkarıldı!

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nin yanındaki 5 katlı dev otopark satışa çıktı. Türkiye’nin en modern otoparkı olarak gösterilen otoparkın içerisinde AVM ve cafeler de bulunuyor.

İstanbul Yeni Havalimanı’nda otopark 2 ay ücretsiz!

29 Ekim'de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’na özel araçlarıyla gelen yolcular 30 Aralık'a kadar havalimanı otoparkından ücretsizolarak faydalanabilecek...

Bağcılar'a 7 otopark geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılması planlanan katlı otopark projelerinde çalışmalar hızlandı. Proje kapsamında 7 otopark inşa edilecek.  

Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Kartal'da Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma törenine katıldı.

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Fatih Zeminaltı Otopark Projesine ilişkin imar değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih İlçesi'nde yapılacak Zeminaltı Otopark Projesine ilişkin imar değişikliği askıya çıkarıldı..

İstanbul Otopark Master Planı Haberi

İstanbul Otopark Master Planı

Otopark işletmeciliği ve yatırımı yapan kamu ve özel sektör kuruluşları otoparkçılığın kitabını yeniden yazmak için Kayseri’de bir araya geldi.


Türkiye’nin birçok ilinden üyesi bulunan Otopark İşletmecileri Derneği, Otopark Mevzuatı’nı derinlemesine ele almak ve mevzuat çalışmalarına sektörün görüşlerini yansıtmak adına Türkiye Otopark Mevzuatı Çalıştayı’nı 21-22 Kasım 2014 tarihlerinde Kayseri’de gerçekleştirdi.


Ulaşım ve Otopark alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcileri, ilgili bakanlıklar ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Yerel Yönetim temsilcileri ile alanında uzman akademisyenlerin katıldığı programda otopark sorunu enine boyuna masaya yatırıldı. Sorunun çözümüne yönelik çıkarılması gereken mevzuat için bilimsel bir altlık olması bakımından ortak akıl çalıştayı gerçekleştirildi.


Çalıştaya katılarak bir konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki otopark sorununun çözümüne yönelik atılan bu adımın öneminden bahsederek Otopark İşletmecileri Derneğini kutladığını ifade...