05 / 05 / 2024

istanbul ropkapı sarayı

istanbul ropkapı sarayı

İstanbul'un simgelerinden biri olan Topkapı Sarayı'nda yapılan restorasyon çalışmaları son hızıyla devam ediyor...

İstanbul Saray Danışmanlık Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Saray Danışmanlık Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret  Limited Şirketi Fatih’te  10 milyon TL sermaye bedeli ile Munır Kaek  ve Abdullah Chahın tarafından kuruldu.

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün 1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüpsultan'da Anes S. Hassan Albakoush ve Azelden I.M. Elgün tarafından kuruldu. 

İstanbul Ticaret Sarayı’nda kiralamaların yüzde 70’i tamam!

Saray Grup’un Giyimkent’te hayata geçirdiği İstanbul Ticaret Sarayı’nda kiralamaların yüzde 70’i tamamlandı. Metrekaresi 25 TL’den başlayan kiralık ofislerin yer aldığı İstanbul Ticaret Sarayı, merkezi iş alanlarına yakınlığı ve ulaşımı kolay lokasyonuyla dikkat çekiyor.

İstanbul Ticaret Sarayı'nda kiralamaların yüzde 70’i tamamlandı!

Saray Grup’un Giyimkent’te hayata geçirdiği İstanbul Ticaret Sarayı büyük talep görüyor. 500’e yakın ofis alanı ve 175 mağazadan oluşan merkezde kiralamaların yüzde 70’i şimdiden tamamlandı.

İstanbul Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı davasında son durum!

Yıldız Sarayı’nın asma katı ile bodrum katı, 1995'te Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne tahsis edilmişti. Kültür Bakanlığı geçen yıl protokölü iptal etti. Mimarlar Odası da işleminin yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açtı.

İstanbul'daki Bukoleon Sarayı için kampanya başlatıldı!

İstanbul'da Tarihi Yarımada'da bulunan 1600 yıllık Bukoleon Sarayı tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bir zamanlar Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan tarihi binanın kurtarılması için sosyal medya üzerinde imza kampanyası başlatıldı.

Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi mi olacak?

Sultan Abdülhamid zamanında devletin idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilecek ve restorasyonun ardından “Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi” olacak

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1947 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilmiş!

1947 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilmesi planlanan İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri dönemin Adalet Bakanı ve Vali Lütfi Kırdar tarafından gezilerek tetkik edilmiş. Yapılacak bina 7.5 milyon liraya mal olacakmış.

İstanbul Adalet Sarayı'nın rüzgar türbini Avrupa'ya örnek olacak!

İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik üretimi yapabilmesi için kurulan rüzgâr türbini, sadece 28 projenin katılacağı Paris'teki Avrupa Altair Teknoloji Konferansı'na davet edildi.

1936 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacak!

1936 yılında Babıali karşısında eski Tomruk Dairesi arsasında inşa edilmesi planlanan Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacakmış. Üç yüzlü olarak inşa edilecek Adliye Sarayı, İstanbul'un en güzel binalarından biri olacakmış.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dev saray!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi, Çağlayan'da, 30 bin metrekare alan üzerine modern bir belediye sarayı yaptıracakmış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi 'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

istanbul ropkapı sarayı Haberi

istanbul ropkapı sarayı
Topkapı Sarayı'nda devam eden restore çalışmaları havadan görüntülendi. Topkapı Sarayı'nda inşa edilmiş en son yapı olan, 1840 tarihinde yapılan Mecidiye Köşkü ile Harem bölümü dahil 15 bölümde restore çalışması...