02 / 05 / 2024

istanbul sigortalı konut sayısı 2020

istanbul sigortalı konut sayısı 2020

Beklenen büyük Marmara depremi, İstanbul'un kalitesiz yapı stoku verilerine dikkat çekiyor. İstanbul’da 20 yaş üstü 3 milyon 270 bin konut bulunuyor, 3 milyon 270 bin konuttan sadece 1 milyon 11 bini sigortalı.

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

Deprem sigortalı konut sayısı yüzde 58 arttı!

Konutu depreme karşı güvence altına alan zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 58 olurken, sigortalı konut sayısı 11,5 milyonu geçti.

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

Sigortalı konut sayısı 10,5 milyona ulaştı!

TSB Başkanı Atilla Benli 2020 senesinde meydana gelen depremler sonrası sigorta sektöründe yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Benli,  şu anki sigortalı konut sayısının 10,5 milyona ulaştığını açıkladı.

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 10 milyonu geçti!

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısının son bir yılda yüzde 5,3 artış gösterdiğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Yaşayan poliçe sayısı 10 milyon 17 bine, sigortalılık oranı ise yüzde 56,7 ye ulaştı" şeklinde konuştu.

Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaştı!

DASK tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye genelindeki Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaştı...

Deprem sigortalı konut sayısı 20 kat arttı!

Türkiye genelinde deprem sigortalı konut sayısı, 20 yılda yaklaşık 20 kat arttı ve 500 binden 9,5 milyona çıktı...

Depreme karşı sigortalı konut oranının artması gerekiyor!

Türkiye Sigorta Birliği tarafından yapılan açıklamada, Zorunlu Deprem Sigortası'nın çok önemli olduğu ve yüzde 48,5 düzeyinde olan sigortalı konut oranının artması gerektiği belirtildi..

3. İstanbul Evleri konut fiyatları ne kadar?

3. İstanbul projesi Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından İstanbul Başakşehir'de hayata geçirildi. 3. İstanbul Evleri konut fiyatları ne kadar?

İstanbul’da konut yatırımının geri dönüşü dünya şehirleriyle aynı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren endeksa.com’un verilerine göre İstanbul’da konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl. İstanbul, geri dönüş süresinde Madrid, Kopenhag ve Brüksel ile aynı seviyede.

5 senede sigortalı konut sayısı yüzde 102 arttı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, ''Son 5 sene içerisinde sigortalı konut sayısında yüzde 102 artış gerçekleşirken, 2012 yılında yüzde 23 olan sigortalılık oranı ise bugün itibarıyla yüzde 46’ya yaklaştı'' dedi.

Piyalepaşa İstanbul Evleri konut fiyatları 2017!

Piyalepaşa İstanbul’da konut fiyatları 755 bin 400 TL'den başlıyor. Piyalepaşa İstanbul’da farklı büyüklük ve tipte 760 konut ve 190 rezidansın yanı sıra ofis, otel ve Alışveriş Sokağı da (AVS) yer alıyor...

İstanbul'da konut fiyatları en çok Ümraniye'de arttı!

TUVİMER'in Yatırım Rehberi kapsamında yapılan "İstanbul'da Konut Değer Değişimi" araştırmasına göre konut fiyatları İstanbul Ümraniye'de de yüzde 1,31 arttı.

İstanbul'da konut fazlası var mı?

Yenigün Gazetesi köşe yazarı Ali Can Seven bugünki yazısında İstanbul'daki konut ortalamasını değerlendirdi. İşte, Ali Can Seven'in yazısı...

istanbul sigortalı konut sayısı 2020 Haberi

istanbul sigortalı konut sayısı 2020

Bilim insanlarının ‘Deprem her gün daha da hızlı yaklaşıyor’ uyarıları artıyor. 16 milyonluk İstanbul’la ilgili korkutan veriler, Türkiye’nin önündeki en acil gündemin deprem olduğunu çarpıcı şekilde anımsattı: 20 yaş üstü 817 bin, 40 yaş üstü 262 bin bina bulunuyor. Gölcük felaketinden sonra geçen 20 yılda binalarda sigorta oranı 3’te 1’lere bile yükselmedi. Yapıların yalnızca yüzde 5’inde güçlendirme yapıldı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, “30 yıl denilen süre 10 yıla düştü. İstanbul için zaman geçtikçe daralıyor” uyarısıyla depremin kapıda olduğunu bir kez daha anlaşıldı. Karar'da yer alan habere; 16 milyon kişinin yaşadığı metropoldeki yapıların durumu ise tehlikenin boyutunu artırıyor. Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, İstanbul’da 2000 ve öncesi yapılan bina sayısının 817 bin 339...