03 / 05 / 2024

İstanbul-Sofya Ekspresi bilet

İstanbul-Sofya Ekspresi bilet

Ulaştırma Bakanı Arslan: "TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile İstanbul-Sofya Ekspresi, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacak" ifadelerini kullandı.

Doğu Ekspresi’nde yeni bilet fiyatları 6 bin TL! Son 4 yılda yüzde 4185 zam geldi!

Turistik Doğu Ekspresi’nde bir biletin fiyatı son 4 yılda yüzde 4.185 zamlandı. Bu sezonun bilet fiyatları 6 bin Türk Lirası oldu. 

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferi için geri sayım! İşte bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferleri hakkında açıklama yaptı. Peki, Turistik Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor, fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Doğu Ekspresi seferleri başladı mı 2022? Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar 2022?

Doğu Ekspresi kışa girmemize az bir zaman kala yeniden gündeme geldi. İşte Doğu Ekspresine dair merak edilenler!

Bayram tatili öncesi bilet fiyatları tavan yaptı! En ucuz bilet 700 TL! İşte 15 Nisan güncel bilet fiyatları...

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bilet fiyatları da tavan yaptı. İstanbul ve diğer büyükşehirler arasında en ucuz gidiş- dönüş bileti 700 TL oldu. İşte 15 Nisan güncel bilet fiyatları...

Engin Türkmen'den yüzde 35 zam açıklaması!

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İSTESOB) talebi üzerine AKOM'da yapılan UKOME toplantısında, elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılması kararı alındı.

Trans Asya Ekspresi 14 Ağustos'ta seferlere başlayacak!

Trans Asya Ekspresi 14 Ağustos itibarıyla Ankara-Tahran arasında karşılıklı olarak haftada bir gün sefer yapacak, seyahat süresi yaklaşık 57 saat olacak. 

Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak çalışması sonucu, Ankara-Kars-Ankara arasında hizmet verecek olan Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yapıldı.

Turistik Doğu Ekspresi seferleri bugün başlıyor!

Turistik Doğu Ekspresi, bugün saat 19.00’da tarihi Ankara Garı’nda gerçekleştirilecek törenle ilk seferi için hareket ediyor.

Turistik Doğu Ekspresi yarın açılıyor!

Doğu Ekspresi'nde artan yolcu talebi karşılanamadığı için, Ankara-Kars-Ankara arasında turizm amaçlı Turistik Doğu Ekspresi seferi konuldu. Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yarın gerçekleştirilecek.

Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yaptığı girişimlerle dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi'nin yanı sıra "Turistik Doğu Ekspresi" 29 Mayıs tarihindeseferlere başlayacak.

Nuri Ersoy: Turistik Doğu Ekspresi'ni hizmete sunuyoruz!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Turistik Doğu Ekspresi'ni hizmete sunuyoruz. Yeni hedefimiz ise Türkiye'de tren turizminin popülaritesini artırmak ve bu konsepti başka şehirlerimize de yaymak" şeklinde konuştu.

Turistik Doğu Ekspresi'nde ilk sefer günü belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 25 Şubat'ta yaptığı açıklamasında, "Doğu Ekspresi amacı dışında kullanılıyor" diyerek turizme hizmet edecek yeni bir treni hizmete alacaklarını açıklamıştı. "Turistik Doğu Ekspresi" ilk seferini 29 Mayıs'ta yapacak.

TAV Havalimanları'ndan Bulgaristan Sofya Havalimanı'na teklif!

TAV Havalimanları Holding ve ana ortağı Groupe ADP'nin oluşturduğu konsorsiyum, Bulgaristan Sofya Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren ihaleye teklif sundu.

İstanbul-Sofya Ekspresi bilet Haberi

İstanbul-Sofya Ekspresi bilet

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile İstanbul-Sofya Ekspresi isimli yeni bir trenin, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacağını duyurdu.


Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 292 kilometre uzunluğundaki Kapıkule-İstanbul demiryolu hattındaki yenileme çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.


Halkalı-İstanbul arasındaki yolcu trenlerinin geçen yıl çalışmaya başladığını anımsatan Arslan, TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Bulgaristan/ Sofya-İstanbul /Halkalı arasında İstanbul-Sofya Ekspresi isimli yeni bir trenin, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacağını açıkladı.


Arslan, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki yolcu taşımacılığının İstanbul-Bükreş arasında her gün karşılıklı olarak işletilen Bosfor Ekspresi ile sağlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:


"Trakya bölgesindeki yol yenileme çalışmaları nedeniyle 3 Haziran 2014 tarihinden itibaren İstanbul-Kapıkule arasında otobüs aktarması gerekiyordu. Artık bu aktarmaya gerek kalmadı....