27 / 04 / 2024

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferi için geri sayım! İşte bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi...

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferi için geri sayım! İşte bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferleri hakkında açıklama yaptı. Peki, Turistik Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor, fiyatları ne kadar? İşte detaylar...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferlerine dair açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, ilk seferin 11 Aralık tarihi itibarı ile yapılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Turistik Doğu Ekspresi seferleri için bilet satışlarının devam ettiği ifade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hayata geçirilen Turistik Doğu Expresi'nin ilk seferi 11 Aralık'ta yapılacağı belirtilen açıklamada, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'ni 11 Aralık tarihinde Ankara'dan Kars'a uğurlayacak" denildi.

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferi için geri sayım! İşte bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi...

'TRENLER ARASINDAKİ FARKA DİKKAT EDİLMELİ'

Öte yandan yapılan açıklamada, Turistik Doğu Ekspresi için bilet satış yetkisi bulunmayan bazı seyahat acentelerinin 'Doğu Ekspresi' biletlerini 'Turistik Doğu Ekspresi' gibi pazarlamaya çalıştığına dikkat çekilerek, şöyle denildi:

"Vatandaşların,  Ankara  ile Kars hattındaki seyahatlerini planlarken Turistik Doğu Ekspresi ve Doğu Ekspresi trenleri arasındaki farklılığa dikkat etmesi gerekiyor." 

Ankara ile Kars hattında kuşetli ve pulman vagonlardan oluşturulan Doğu Ekspresi her gün karşılıklı sefer yapıyor ve 1300 kilometrelik Ankara ile Kars güzergahında 53 istasyonda duruşu bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bu trenin tüm biletleri 1 ay öncesinden bireysel satışa sunuluyor. Bu tren için herhangi bir seyahat acentesinin turistik amaçlı tren turu satış yetkisi bulunmuyor" diye belirtildi.

Kars'tan çarşamba, cuma ve pazar günlerinde, Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak olan Turistik Doğu Ekspresi ise turizm amaçlı özel bir tren olup, Ankara ile Kars yönünde Erzincan ve Erzurum'da, Kars ile Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas'ta yaklaşık 3'er saatlik duruşlar yapııldığı kaydedildi.

Turistik Doğu Ekspresi tren bilet satışlarının ise yaklaşık yüzde 35'i TCDD Taşımacılık AŞ tarafından bir ay öncesinden bireysel satışa çıkarılırken diğer vagonlarının satış hakları ise Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yetkilendirilmiş seyahat acentelerine kura ile verildi."

Vatandaşı kandırmaya yönelik eylemler yapan acentelerin bireysel satış kanallarından aldıkları biletlerin iptal edileceği ve bu acentelerin TÜRSAB'a bildirileceği kaydedildi.

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferi için geri sayım! İşte bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi...

BİLET FİYATLARI

Turistik Doğu Ekspresi yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişmekte olup; düşük dönem oda ücreti 6 bin TL normal dönem oda ücreti 8 bin tl ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 tl olarak uygulanacak. Bireysel satışta en az ücret oda ücreti. Bir odada en fazla 2 kişi seyahat edebilir fakat buna ilave olarak odalarda 0-6 yaş arasında en fazla 2 adet çocuğun seyahati ücretsiz kapsamında olacak.

Deprem uzmanından Malatya depremi açıklaması: O fay harekete geçti! SON DAKİKA!

Apple ürünlerine yeni zam; en pahalı iPhone 100 bin TL’ye dayandı!


Geri Dön