15 / 05 / 2024

İstanbul-Sofya Ekspresi nereden kalkıyor

İstanbul-Sofya Ekspresi nereden kalkıyor

TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile birlikte İstanbul-Sofya Ekspresi ilk seferine çıktı. İstanbul-Sofya Ekspresi için ilk tren, Halkalı Tren İstasyonu'ndan yola çıktı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir? Mehmet Fatih Kacır nereden mezun? 

Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı 1984 yılında İstanbul'da doğan Mehmet Fatih Kacır oldu. Peki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir? Mehmet Fatih Kacır nereden mezun? 

İstanbul Yenileniyor nedir? İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

İstanbul Yenileniyor nedir sorusunun yanıtı pek çok riskli yapı sahibi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

İstanbul'da bu yıl açılacak 4 yeni metro hattı nereden geçecek?

Mega şehir İstanbul'da 2020 yılında toplam 4 yeni raylı sistem hattı hizmete girecek. Peki yeni metro hatları nereden geçecek? İşte piyango vuran ilçeler...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı nereden geçecek?

İmar planları onaylanan ve çalışmaların devam ettiği Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı tamamlandığında saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek. Peki Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı nereden geçecek?

Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu nereden geçecek?

6 istasyondan oluşacak ve inşaat çalışmaları devam eden Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 27 kilometre uzunluğunda olacak. Peki metro hattı nereden geçecek?

İmar barışına nereden başvurulur? İşte adresler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı için İstanbul'da 39 ayrı noktada hizmet vermeye başladı. Peki, imar barışına nereden başvurulacak? İşte imar barışı başvuru adresleri...

İstanbul'da imar barışına nereden başvurabilirsiniz?

İmar barışı başvuruları e-devlet kapısı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirdiği kuruluşlardan yapılabiliyor. Peki, İstanbul'da imar barışına nereden başvurabilirsiniz?

İstanbul-Sofya Ekspresi, ilk seferine başladı!

TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile birlikte İstanbul-Sofya Ekspresi ilk seferine çıktı. İstanbul-Sofya Ekspresi için ilk tren, Halkalı Tren İstasyonu'ndan yola çıktı.

İstanbul-Sofya Ekspresi 20 Şubat'ta seferlerine başlayacak!

Ulaştırma Bakanı Arslan: "TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile İstanbul-Sofya Ekspresi, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacak" ifadelerini kullandı.

2017'de nereden ev alan kazanacak?

2017 yılında İstanbul'un prim yaptıracak bölgelerini inşaatın tecrübeli isimleri açıkladı. Peki nereden ev alacak kazanacak?

Tapu harcı ödemesi nereden yapılır?

Gayrimenkullerin devir sürecinde tapu müdürlüğüne belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Tapuda ödenecek harç, yapılan devrin türüne göre değişiyor. Peki, tapu harcı ödemesi nereden yapılır?

İmar durumu nereden istenir?

İmar durumu, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini gösteriyor. Peki, bir arsanın imar durumu nereden istenir?

İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır?

İşyerinde yapılacak kimi tadilat işleri için, ruhsat alınıyor. Peki, işyerinizde ruhsat gerektiren bir tadilat işlemi yapacağınızı düşünelim. İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır? İşyeri tadilat ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

İstanbul-Sofya Ekspresi nereden kalkıyor Haberi

İstanbul-Sofya Ekspresi nereden kalkıyor

TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde İstanbul-Sofya Ekspresi ilk seferine 2 makinist, 3 kondüktör ve 22 yolcusuyla başladı.


Bulgaristan/Sofya-İstanbul/Halkalı arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul-Sofya Ekspresi için ilk tren, Halkalı Tren İstasyonu'ndan hareket etti.


Hareket öncesi AA muhabirine açıklama yapan TCDD Taşımacılık AŞ İstanbul Yolcu Servis Müdürü Veysi Alçınsu, seferlerin bugünden itibaren her gün karşılıklı olarak düzenlenmeye başladığını dile getirdi.


Sefere çıkacak trende, 2 makinist ve 3 kondüktörün yolculara hizmet vereceğini belirten Alçınsu, "Trenimiz yüksek teknoloji ile donatılmış bir tren. Kaliteli ve güzel bir yolculuk sunmasını bekliyoruz. Tüm Türkiye ve İstanbul, bu kaliteli trenlerle yolculuk keyfini mutlaka tatmalı. Yolculuğumuz yaklaşık 9 buçuk saat sürüyor." diye konuştu.


İlk seferin yolcularından 47 yaşındaki Ufuk Orhan Şen ise turizm işiyle uğraştığını anlatarak, iş görüşmeleri için...