03 / 05 / 2024

istanbul sultangazi hasarlı binalar

istanbul sultangazi hasarlı binalar

Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde hasarlı olduğu belirlenen ve tahliye edilen Mutlu Apartmanı'nda yaşayanlar ise dairelerdeki mühürleri kırarak evlerine geri döndü.

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İstanbul’da depreme karşı riskli kabul edilen 2000 senesinden önce yapılmış binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testinin kapsamı, 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması nedeniyle genişletildi.

İmamoğlu duyurdu! İşte İstanbul’daki hasarlı ve ağır hasarlı bina sayısı!

Asrın deprem felaketini yaşayan Türkiye’de, büyük sarsıntının ardından en çok merak edilen şehir İstanbul için de ürküten bir uyarı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirde yıkılma tehlikesi bulunan bina sayısını açıkladı.

İstanbul Sultangazi'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultangazi ilçesi, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Sultangazi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Sultangazi ilçesi, Cebeci Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi açıldı!

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Halit Kollik tarafından açıldı.

İstanbul Sultangazi'de mühürlenen evlere geri döndüler!

Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde hasarlı olduğu belirlenen ve tahliye edilen Mutlu Apartmanı'nda yaşayanlar ise dairelerdeki mühürleri kırarak evlerine geri döndü.

İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sultangazi Şubesi açıldı!

İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Girit tarafından açıldı.

İstanbul’daki ağır hasarlı okullar yıkılacak! 

Silivri'de 26 Eylül 2019'da meydana gelen depremde ağır hasar alan 9 okul yıkılacak, az hasarlı okul binalarında güçlendirilme yapılacak...

Fuat Oktay: İstanbul'da hasarlı bina sayısı 473!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "AFAD ihbar hattına gelen hasarlı bina sayısı 473'tür. Bunların çoğunluğu, basit ölçekte duvarında çatlaklar oluşan binalar" diye konuştu. 

Sima İstanbul Sultangazi'de yükseliyor!

Ekva Yapı projesi olarak Sultangazi'de hayata geçirilmekte olan Sima İstanbul projesi bölgedeki eski kireç fabrikası arsasında yükseliyor..

Sultangazi Sima İstanbul daire fiyatları!

Sultangazi Sima İstanbul daire fiyatları 2+1'lerde 400 bin TL'den başlıyor. 24 ay sıfır faiz ödeme imkanının sunulduğu Sima İstanbul Evleri, Mart 2018 yılında tamamlanacak...

Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi, Sultangazi'ye taşınıyor!

İstanbul’un Fatih ilçesi Çapa semtinde bulunan İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nin (Çapa) yeni adresinin Sultangazi olması gündemde. Üniversitenin belediyenin hemen yanında inşa edilen devlet hastanesine taşınacağı belirtiliyor.

İstanbul Tıp Fakültesi, Sultangazi’ye taşınabilir!

İstanbul Üniversitesi’nin tıp fakültelerini taşınma süreci bekliyor. İstanbul Tıp Fakültesi, Sultangazi’ye taşınabilir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ise 40 milyon liraya kurulacak prefabrik yapılarda eğitim vermeye hazırlanıyor.

istanbul sultangazi hasarlı binalar Haberi

istanbul sultangazi hasarlı binalar

Türkiye İzmir'i vuran depremle sarsılırken, İstanbul'da korkutan görüntüler görüldü. Şehirde geçen yıl 26 Eylül'de yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında birçok bina hasar görmüş, ağır hasarlı olduğu tespit edilen binalar tahliye edilmişti. 

Habertürk'te yer alan habere göre; depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hasarlı binaların yıkımı yapılmadı. Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde hasarlı olduğu belirlenen ve tahliye edilen Mutlu Apartmanı'nda yaşayanlar ise dairelerdeki mühürleri kırarak evlerine geri döndü.

Kapılarda evin hasarlı olduğunu belirten mühür olmasına karşın evlerde kalmaya devam eden vatandaşlar ise endişeli olduklarını vurguluyor. Güçlendirme çalışması için her daireden ücret alınmasına rağmen çalışmalara başlanmamasından şikayetçi olan vatandaşlar korkuyla yaşadıklarını dile getiriyor. 

"ÖLÜMÜ BEKLEMEK GİBİ BİR ŞEY"

Sultangazi'de hasarlı olan binalardan Mutlu Apartmanı'nda yaşayanlar endişeli olduklarını kaydediyor. Mutlu Apartmanı'nda yaşayan Gülseven Şen, "Güçlendirme çalışmasının yapılması için...