28 / 04 / 2024

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İstanbul’da depreme karşı riskli kabul edilen 2000 senesinden önce yapılmış binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testinin kapsamı, 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması nedeniyle genişletildi.



10 şehri yıkan 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremlerinden sonra mega kent İstanbul'da talep patlaması yaşanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz hızlı bina taraması çalışmalarında önemli değişikliklere gidildi.

İBB den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinde “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı hızlı tarama yöntemi ile bina incelememize kiracılar ve 2000 senesi sonrası yapılar için de başvuru yapılabilecek. 2000 senesi öncesi inşa edilen yapıları önceleyerek binalarınızı inceleyeceğiz” paylaşımını yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, binalarını teste sokmak isteyenlerin “http://binatespiti.ibb.istanbul” adresi üzerinden kayıt yaptırması gerekli.


Geri Dön