13 / 05 / 2024

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İstanbul’da depreme karşı riskli kabul edilen 2000 senesinden önce yapılmış binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testinin kapsamı, 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması nedeniyle genişletildi.



YENİ TEST YÖNTEMİ GELİŞTİRİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, geçtiğimiz günlerde hızlı tarama testleriyle ilgili olarak gerçekleştirdiği  bilgilendirme toplantısında 2000 sonrası yapılan binalarla ilgili yaptıkları hazırlıklara da değinmişti.

Verilen bilgilere göre, Kahramanmaraş depremlerinde, 2000'den sonra yapılmış yeni binaların da yıkıldığına değinen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce 2000 yılı sonrasında yapılan bina başvurularını bugüne kadar değerlendirmeye almadıklarını söyledi. Açıklamasında  ülkemizin içinde bulunduğu  şartlar ve en son yaşadığımız depremlerin bize 2000 sonrasındaki yapılara ilişkin de başvurulara  almak için hazırlık yapmayı ödev olarak verdiğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, "Bu hazırlığı yapıyoruz çünkü 1999 öncesi yapılan yapılarla, 2000 sonrası  yapılan yapılar arasında teknik olarak da bazı beton kalitesi açısından farklılık var." dedi.

İBB den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

Yeni bir analiz sürecini, teknik üniversiteyle beraber çalıştıklarını ve çok kısa bir süre sonra 2000 yılı sonrasındaki yapılara ilişkin de hızlı taramaya başlayacaklarını söyleyen Buğra Gökce, söz konusu test hazırlıklarının tamamlandığını ve başvuruların alınmaya başlandığını kaydetti.

Dr. Buğra Gökce, bugüne dek hızlı taramaya yalnızca mal sahiplerinin başvurduğunu ancak gelen talepler doğrultusunda kiracılardan da artık başvuru almaya başlayacaklarını duyurmuştu.

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

'Süreci iyi yönetemedik' diyen Prof. Dr. Gürsel Öngören'den kentsel dönüşümde 90 gün şartı 1 yıla çıksın önerisi!

İstanbullular bina dayanıklılık testine hücum etti! 


Geri Dön