30 / 04 / 2024

MEB'den yazılı ve uygulamalı sınavlar için yeni karar

MEB'den yazılı ve uygulamalı sınavlar için yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için yeni kararlar açıkladı. Buna göre kararın detayları neler?



Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl alınan peş peşe kararları açıklamaya devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre MEB, hazırlanan yazılı ve uygulamalı sınavlar için yönergeyi açıkladı.

MEB, bu yıl ortak sınava girecek altı, yedi,sekiz, dokuz on, on bir ve on ikinci sınıflar için hazıladıkları detayları bildirdi. Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi’ne göre yazılı sınava giremeyen öğrenciler, mazeret sınavına girmek istediklerinde bu sınav girişi için velilerin müracaat etmesi şartı gerekecek.

MEB den yazılı ve uygulamalı sınavlar için yeni karar

MEB, YÖNERGEYİ YAYIMLADI

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'nin son olarak 9 Eylül 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak “Milli Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi”de yürürlüğe girdi. Yönetmelikte yer alan yönergede resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında uygulanacak olan sınavlara ilişkin detaylar açıklandı.

İTİRAZ EDİLEBİLECEK

MEB’in açıkladığı bu yönergeye göre sonuçlar açıklanmasından sonraki ilk üç iş günü içerisinde veliler sınav sorularına ve sonuçlarına itiraz edebilecek. İtiraz için de okul müdürlüğüne dilekçe yazması gerekecek.

SINAV SONUÇLARI NASIL HESAPLANACAK?

Öğrencilerin bilgi ve birikimini ölçme amacı ile yapılacak olan bu sınavlar 2 aşamalı olarak yapılacak. Buna göre Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanları yüzde elli, yirmi beş ve yirmi beş olarak hesaplanacak. Yazılı sınavların yüzde ellisi, dinleme sınavlarının yüzde yirmi beşi ve konuşma sınavının da yüzde yirmi beşi dikkate alınarak hesaplanacak.

MAZERET SINAVLARI İÇİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Düzenlenen ortak sınavlara katılmayanların bilgileri e-Okul üzerine işlenecek. Mazereti olan öğrenciler ise sınavdan sonra en geç beş iş günü içerisinde velisi tarafından durumu yazılı olarak bildirebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatil ile ilgili kararını duyurdu

MEB'den ortaokul ve lise ortak yazılı sınav açıklaması!


Geri Dön