28 / 04 / 2024

1984 yılında Taşkışla için son karar verilmiş!

1984 yılında Taşkışla için son karar verilmiş!

1984 yılında Taşkışla için sonra karar verilmiş. Taksim'deki tarihi kışla 5 yıldızlı otel olarak hizmet verecekmiş. Taşkışla'nın Maliye Bakanlığı'na devredilmesi kararı Başbakan Turgut Özal tarafından durdurulmuş.



1984 yılında Taşkışla için son karar verilmiş!


Taşkışla için son karar: ()'lık otel 


 Kamuran ABACIOĞLU

  

   Taşkışla işinde yanlış hesap, Başbakan Turgut Özal'dan döndü. Halen Teknik Üniversite tarafından kullanılan Taşkışla'nın adliye sarayı yapılmak üzere Maliye Bakanlığı'na devredilmesi kararının Başbakan Özal tarafından durdurulduğu ve yapılan ek protokolle devir teslim işleminin iptal edildiği öğrenildi. 

   İstanbul Barosu Başkanı Prof. Selahattin Sulhi Tekinay'ın Taşkışla binasının adliye sarayı olarak kullanılmak üzere Adalet Bakanlığı'na devredildiğini açıklamasından sonra Belediye Başkanı Dalan'ın ve şehircilik uzmanlarının karara karşı çıktıkları ve Başbakan'a oteller bölgesi Taksim'deki tarihi Taşkışla binasının da otel haline getirilmesinin daha uygun olacağını teklif ettikleri belirtildi. Başbakan Özal da Taşkışla'nın otel haline getirilmesi yönünde ağırlık koyunca 21 Eylül tarihli Maliye ve Gümrük eski bakanı Vural Arıkan'ın imzasını taşıyan tahsis işlemi yapılan ek protokolle iptal edildi.


DALAN: OTEL YAPMAK İSTEYEN BİZE GELSİN


   Öte yandan İstanbul Belediye Başkanı Bedrettin Dalan ise şehirde özellikle yaz aylarında otellerde yer kalmadığını ve yatak kapasitesinin yetersiz kaldığını belirterek, ''İstanbul Türkiye'nin sanayi ve ticarette olduğu kadar aynı zamanda turizm merkezidir. Turistik tesis yapmak isteyenler bize başvursun, belediye olarak her türlü yardım ve kolaylığı yapmaya hazırız'' dedi.


Tercüman Gazetesi 21 Kasım 1984



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön