26 / 07 / 2024

Taşkışla hakkında bilgi

Taşkışla hakkında bilgi

1988 yılında Maçka'daki İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi binası olarak kullanılan tarihi Taşkışla'yı beş yıldızlı otel yapmak isteyen Turizm Bakanlığı'nın kararı, Bölge İdare Mahkemesi'nce durdurulmuş.

1988 yılında Taşkışla'nın otele dönüştürülmek istenmesi protesto edilmiş!

1988 yılında Taşkışla'nın otele dönüştürülmek istenmesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından protesto edilmiş. Bilgesu Erenus tarafından hazırlanan tiyatro oyununda öğrencilerin değişik tepkileri dile getirilmiş.

1984 yılında Taşkışla için son karar verilmiş!

1984 yılında Taşkışla için sonra karar verilmiş. Taksim'deki tarihi kışla 5 yıldızlı otel olarak hizmet verecekmiş. Taşkışla'nın Maliye Bakanlığı'na devredilmesi kararı Başbakan Turgut Özal tarafından durdurulmuş.

1984 yılında Taşkışla Adalet Sarayı olacakmış!

1984 yılında tarihi Taşkışla, Adalet Sarayı olacakmış. 150 milyon liraya restore edilecek binada adalet hizmetleri yürütülecekmiş. Karar, Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülmüş ve ceza mahkemeleri hariç diğer mahkemeler Taşkışla'da toplanacakmış.

1984 yılında Taşkışla 5 yıldızlı otel olacakmış!

1984 yılında tarihi Taşkışla binası, 5 yıldızlı turistik bir otel olarak hizmet verecekmiş. Taşkışla, Emekli Sandığı tarafından 5 milyar liraya restore edilerek 390 odalı otel haline getirilecekmiş.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik değişikliğine tepki: Bunun adı düzenleme değil! Düzeni bozma!

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik bir kere daha değiştirildi. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan bu değişliğe 'Bunun adı düzenleme değil! Düzeni bozma!' diyerek tepki gösterdi. 

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Her arabaya kredi çıkar mı? 10 yaşında arabaya kredi çıkar mı?

Taşıt kredisi, sıfır km araçlar ya da ikinci el otomobiller için alım kolaylığı yaratan bir kredi çeşididir. Araç sahipleri de kendi araçlarına dair taşıt kredisi hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte bu konudaki sorulan bazı sorular ve yanıtları!

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Kahramanmaraş Kültürpark'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 2022 yılında Kahramanmaraş'ta yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik!

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31627 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nazım Erdoğan'dan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği değerlendirmesi!

sahibindencom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te gerçekleştirilen düzenlemeye ilişkin, "Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bu düzenlemeyi çok önemli buluyor ve destekliyoruz." dedi.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31274 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31055 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşkışla hakkında bilgi Haberi

Taşkışla hakkında bilgi



Bölge İdare Mahkemesi, ''yürütmeyi durdurma'' kararı aldı...


MUTLU MİMARLAR... Maçka'daki tarihi Taşkışla'yı otel yapmak isteyen Turizm ve Tanıtma Bakanlığı'nın kararı, Bölge İdare Mahkemesi'nce durdurulunca, Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Yücel Gürsel, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği İkinci Başkanı Ertuğrul Tığlay ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Sekreteri Haluk İşözen, mahkeme ilanını binanın kapısına astılar.


Taşkışla, mahkemelik


Mahkeme ilanını binanın kapısına asan Mimarlar Odası ve TMMOB yöneticileri, belediyeyi kararı uygulamaya çağırdılar.


Taşkışla'yı beş yıldızlı otel yapacak olan ESKA İnşaat'ın sahibi Selim Edes'in eşi Semra Edes mahkeme kararıyla ilgili olarak şöyle dedi: ''Bizim için Taşkışla olmazsa, bir başkası olur, ama bence hükümeti yıpratıyorlar.''


 ...