30 / 04 / 2024

1984 yılında Taşkışla Adalet Sarayı olacakmış!

1984 yılında Taşkışla Adalet Sarayı olacakmış!

1984 yılında tarihi Taşkışla, Adalet Sarayı olacakmış. 150 milyon liraya restore edilecek binada adalet hizmetleri yürütülecekmiş. Karar, Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülmüş ve ceza mahkemeleri hariç diğer mahkemeler Taşkışla'da toplanacakmış.



1984 yılında Taşkışla Adalet Sarayı olacakmış!


Maliye Bakanlığı uygun buldu


Taşkışla Adalet Sarayı oluyor


İstanbul Barosu Başkanı Prof. Sulhi Tekinay, 150 milyon lira masrafla onarılacak binada adalet hizmetlerinin gereken süratle görüleceğini ve Devlet Hazinesi'nin fuzuli masraflardan kurtulacağını söyledi.


  İstanbul Barosu Başkanı Prof. Sulhi Tekinay dün bir basın toplantısı yaparak Teknik Üniversite'nin Taşkışla'daki binasının bakanlıkça Adalet Sarayı olarak tahsis edildiğini söyledi. Tekinay, Baro adına yapılan çeşitli teşebbüslerden sonra Maliye Bakanlığı'nın adı geçen binanın adalet binası olarak kullanılmasını uygun bulduğunu ve bir yazı ile ilgili yerlere bildirdiğini söyledi. Prof. Tekinay, ''Böylece adalet hizmetleri gereği gibi süratle görülecek ve Devlet Hazinesi tamamen fuzuli masraflardan kurtarılacaktır'' dedi.

   Prof. Tekinay halen birçok çevre adliye binaları için milyonlarca lira kira verildiğini belirterek, ''Sadece Şişli Adliyesi'nin bulunduğu binaya yılda 120 milyon lira kira ödeniyor. Ön hesaplara göre Taşkışla binasına yapılacak 150 milyon liralık masrafla büyük bir adalet sarayına kavuşulacaktır'' şeklinde konuştu.

   Prof. Tekinay, dağınık halde bulunan çevre adliyelerinde avukat ve vatandaş olarak çeşitli zorluklarla karşılaşıldığını, bu sebeple bazı adliyelerdeki mahkemeleri Taşkışla'da toplamanın gerektiğini belirtti. Prof. Tekinay, ''Ceza mahkemelerini İstanbul Sultanahmet Adliyesi'nde toplamak, diğer icra, sulh hukuk vs. gibi mahkemeleri de Taşkışla'da toplamak mümkün olursa baromuz büyük bir görev başarmış olacaktır'' şeklinde konuştu.


(1984 yılında Reşat Altın 30.308 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 8 Kasım 1984



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön