30 / 04 / 2024

1974 yılında Rami Kışlası, Trafik Sitesi olacakmış!

1974 yılında Rami Kışlası, Trafik Sitesi olacakmış!

1974 yılında Rami Kışlası, trafik eğitim ve denetim sitesi haline getirilecekmiş. Kışla, restore edildikten sonra modern makinelerle donatılacakmış ve her türlü trafik probleminin halledileceği trafik merkezi haline getirilecekmiş.



1974 yılında Rami Kışlası, Trafik Sitesi olacakmış!


Rami Kışlası <<Trafik Sitesi>> oluyor


Kontrolleri trafik ve asayiş ekipler birlikte yapacak


   İstanbul'un yeni Trafik Müdürü Kemal Büyüksakarya ile birlikte önceki gece son 4 yılın en büyük trafik kontrolünü yöneten Vali Namık Kemal Şentürk, Rami Kışlası'nın önümüzdeki günlerde büyük bir ''trafik sitesi'' haline getirileceğini bildirmiştir.


  Yıllardır çözümlenemeyen trafik konusunun kökünden halli için vilayet, belediye ve polis olarak ortak bir çalışma yapıldığını ilave eden Vali Şentürk


1974 yılında Rami Kışlası, Trafik Sitesi olacakmış!


Rami Kışlası'nın restore edildikten sonra İstanbul'un şanına layık bir trafik ''eğitim ve denetim'' sitesi haline getirileceğini söylemiş, ''Arazisi çok geniş olan bu bina istediğimiz hale getirildikten sonra modern makinelerle donatılacaktır. Bundan sonra trafikle ilgili her türlü işlem ve eğitim burada yapılacak. Şoför imtihanlarını da daha geniş ve modern bir şekilde bu sitede yürüteceğiz.'' demiştir.

  Vali Namık Kemal Şentürk ve Trafik Müdürü Kemal Büyüksakarya kontrollerin bundan sonra aralıksız devam edeceğini ancak daha verimli olması için yeni tedbirlere göre bundan sonraki kontrollere asayiş ve trafik ekiplerinin beraber çıkacağını, vasıta kontrolünün yanı sıra şüpheli şahısların da aranacağını bildirmişlerdir.


Tercüman Gazetesi 13 Haziran 1974



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön