28 / 04 / 2024

MEB'den ortaokul ve lise ortak yazılı sınav açıklaması!

MEB'den ortaokul ve lise ortak yazılı sınav açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve liselerde yapılacak olan yazılı sınavlar hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ortaokul ve lise yazılı ortak sınavları nasıl yapılacak, hangi tür sorular sorulacak? İşte detaylar...



Eğitim alanında Türkiye’de çok geniş değişiklikler yapılmaya devam ediliyor. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı eğitim sisteminde yapılan bu köklü değişikliklerle başladı. Yapılan değişiklikler bağlamınmda sınıfta kalma uygulaması yeniden geri gelirken Türkçe dersinden 70 puan alamayan öğrenciler bir üst sınıfa geçemeyecek ve sınıf tekrarı yapacaklar. Bu öğrencilerin bir üst sınıfa geçmeleri sadece öğretmenler kurulu kararı ile o da sorumlu olarak yapılabilecek.

İLK DEFA ORTAK SINAVLAR YAPILACAK

Usakgundem'de yer alan habere göre; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan değişikliklerin en önemlisi ise ilk defa bu yıl yapılacak olan ortak sınavlar olacak. Bazı derslerin bazı sınavları ortak yapılacak ve öğrenciler aynı sorulara cevap verecekler. Konu ile ilgili bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Hem ortaokul hem de lise öğrencileri için ortak sınavlara dair Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı.

MEB den ortaokul ve lise ortak yazılı sınav açıklaması!

ÖRNEK SORU ve KONU DAĞITIM TABLOSU YAYINLANMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk defa yapılacak olan ortak sınavlara dair merak edilen soruları kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Açıklamda yapılan ortak yazılı sınavlarda çıkacak olan örnek konular ise soru dağılım tabloları hazırlanmıştı. Bu tablolar okullara gönderilmiş ve öğretmenlerle öğrencilerin bilgilendirilmeleri sağlanmıştı.

ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI YAYIMLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bugün internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, okullarda öğretmenler tarafından yapılacal olan ortak yazılı sınav ve birden fazla şubede okutulmadığı için ortak yapılamayacak sınavlara dair soru örnekleri yayımlandı. Öncesinde yayımlanan konu ve soru tablosuna uygun şekilde soru kitapçıkları ve buna dair açıklamalar yayımlandı ve öğrenciler ile öğretmenlerin erişimine açıldı.

SINAV SORULARI VERİLEN ÖRNEKLERLE HAZIRLANACAK

Öte yandan soru kitapçıklarında yer alan örnek sorular ile uygun bir şekilde sınav soruları hazırlanarak, öğretmenler sınıf/alan zümreleri ve il sınıf/alan zümrelerinde hazırlayacakları soruları bu örneklere bakarak hazırlayacaklar. Soru kitapçıkları öğretmenler için sınav sorularını hazırlarken rehber olacak.

Eğitim Bakanlığı’ndan kararlı adım: 2000’e yakın merpen altı kurs kapatılacak

2023 bursluluk sınavı sonuçları Yayınlandı! MEB İOKBS sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresinden sorgulayabilirsiniz!

Geri Dön