27 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  'ortak sınav' açıklaması! Artık sınavlar bu şekilde olacak! İşte yeni sınav sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  'ortak sınav' açıklaması! Artık sınavlar bu şekilde olacak! İşte yeni sınav sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika ''Ortak sınav'' açıklaması geldi. Yeni karara göre bundan sonra tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika duyurusu geldi. Sınavlar ile ilgili açıklama yapan Bakanlık bundan sonra tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve kısa cevaplı olacağını açıkladı.

YENİ SINAV SİSTEMİ BU YIL BAŞLIYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak için  ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulamasının bu yıl başlayacağını duyurdu.

YENİ SINAV SİSTEMİ!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan duyurda yapılacak ortak sınavlara ilişkin ayrıntılar da netleşti. Bu öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlık, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli soruların olacağı açıklandı. 

Gerekli altyapı hazırlıklarının tamamlanmasından sonra bu sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek. Öte yandan bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ndan   ortak sınav açıklaması! Artık sınavlar bu şekilde olacak! İşte yeni sınav sistemi

BU DERSLERİN SINAVLARI İKİ AŞAMADA OLACAK!

Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları ise diğer derslerinkinden farklı olacak şekilde yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak.

Bu derslerin önce yazılı sınavları, sonra her öğrenci için yeteri zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde uygulama sınavları yapılacak. 81 ilde ortak yazılı sınav yapılacak ders ve tarihler geçen hafta açıklanmıştı. O sınavlar da çoktan seçmeli olacak şekilde duyuruldu.

Öğretmen ataması, mülakat, sınav sistemi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması geldi!

Milli Eğitim Bakanı resmen duyurdu! 10 personel alınacak! Başvuru şartları belli oldu! Tarih açıklandı...

Milli Eğitim Bakanı Tekin resmen duyurdu: O dersten ortalaması 70 olmayan geçemeyecek!

Geri Dön